В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в

...
В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в
Коментари Харесай

Прогноза: Таксите за обслужване в банките ще се увеличат за сметка на електронното банкиране

„ В бъдеще ще има нарастване на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране. Така ще бъдат пренасочени клиентите към цифровите банкови услуги “, това предвижда в ефира на bTVпредседателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Петър Андронов. Припомняме, че в края на ноември стана ясно, че ще има нарастване на някои от банковите такси като нарастването идва поради европейски регламенти, които влизат в действие в средата на декември.

По думите на Андронов, се чака банковите такси за трансграничните преводи на европейски равнище да намалеят и да се изравнят с тези за вътрешните преводи. По този метод пътуващите в чужбина ще бъдат облагодетелствани, тъй като таксите на банкоматите ще бъдат същите като в България. Според него нарастването на банковите такси на национално равнище в редица трезори се стреми да компенсира и балансира трансграничното понижаване на същите такси.

Председателят на УС на Асоциацията на банките в България Петър Андронов бе безапелационен, че България не е в криза, макар че има закъснение в растежа на икономическия напредък.

„ Затова лихвите ще останат ниски и Европейската централна банка няма да се намеси, с цел да ги контролира. Целта е да се подтиква потреблението “, добави Андронов. В поддръжка на изказванието си той даде данни за растеж от 20% на потребителските заеми и 16-процентно нарастване на ипотечните заеми, което съгласно него дружно с ниските равнища на безработица показвало непоклатимост. Но посъветва хората да взимат заем не поради ниските лихви, а при действителна потребност и проект.

„ Изпълнили сме критериите за приемането на еврото, само че приемането му у нас е политическо решение на всички страни в еврозоната “, означи още банкерът. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР