В бъдеще определени професии ще се трансформират, други ще изчезнат,

...
В бъдеще определени професии ще се трансформират, други ще изчезнат,
Коментари Харесай

Нова семейна помощ от 610 до 915 лв., ето при какви условия

 " В бъдеще избрани специалности ще се трансформират, други ще изчезнат, само че обвързваните с обучение, опазване на здравето и обществени услуги ще имат все по-голямо развиване, както във връзка с кариерните благоприятни условия, по този начин и в нововъведенията и потреблението на технологиите ". Това сподели министърът на труда и обществената политика при откриването на семинар за моделите на образование от разстояние в електронна среда и организацията на работа в образованието в изискванията на епидемиологична конюнктура, проведен от Държавната организация за протекция на детето в партньорство със Съюза на работодателите в системата на националната култура, Сдружението на директориите в системата на образованието и Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ".

" През миналите месеци продължихме интензивно взаимната си работа с Министерството на образованието и науката (МОН) за подкрепяне на децата в неравностойно състояние и техните фамилии. Опитваме се да създадем всичко допустимо за основаването на задоволително положителни условия за продължение на цифровото образование. На 1800 деца в центрове за настаняване от фамилен вид и приемни фамилии осигурихме таблети и компютри, интернет връзка. По този метод, в случай че се наложи още веднъж да се премине към образование в електронна среда, те няма да се усещат изолирани и ще могат да продължат да учат пълноценно ", сподели министърът на труда и обществената политика.

напомни, че за първи път децата, които ще бъдат в осми клас, ще получат еднократна помощ от 250 лева " Правителството вкара и нова фамилна помощ при положение, че децата не вървят на учебно заведение заради карантина или въвеждане на образование в електронна среда. Нейният размер ще е 610 лева за фамилии с едно дете до 14 години и 915 лева за фамилии с две и повече деца ", добави тя.

" Заедно с МОН и синдикатите в образованието предложихме текстовете в Кодекса на труда, които подсигуряват, че ранното пенсиониране на учителите ще става единствено по тяхно предпочитание. Надявам се това да бъде крачка напред към подобряването на изискванията на труд в образованието ", сподели министър Сачева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР