В ъзможно е да се състави правителство още с първия

...
В ъзможно е да се състави правителство още с първия
Коментари Харесай

Антон Кутев: Очаквам правителство още с първия мандат на ИТН

В ъзможно е да се сформира държавно управление още с първия връчен мандат на "Има подобен народ ", всички се надяваме да има постоянен кабинет.

Това съобщи в предаването представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

"Най-лошият вид е да не се сътвори държавно управление. Всички се надяваме да има постоянен кабинет, това е доста по-добре за България. Възможностите за длъжностен кабинет не ги обсъждаме. Надяваме се до една – две седмици да имаме държавно управление ", уточни Кутев.

"Трябва да има последователност и да има неща, които да продължат. Нямам информация да се водят договаряния със служебни министри. Кой ще става министър и по какъв начин ще наподобява държавното управление е отговорност на партията, която завоюва изборите ", съобщи той.

По отношение на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Кутев съобщи, че към този миг всичко при него е наред: "Има продадени компании, само че това не води до негова виновност ".

"Той (Спецов - бел. ред.) е спирал поправки, които не е трябвало да бъдат спрени. Оказа се, че предходното държавно управление е оставило подписани контракти за милиарди, които не са били финансово обезпечени. Сега идващите държавни управления би трябвало да ги търсят. АПИ е оставено в безобразно положение. Спирането на плановете не е било належащо и това е съображение за освобождението на шефа на АПИ. Вчера разговарях с районния министър, само че дали има други претекстове, не мога да знам ", добави той.

По тематиката за освободения началник на УМБАЛСМ "Пирогов ", Кутев съобщи: "Щом имаме рецесия, значи имаме неточност. Няма по какъв начин да сме безгрешни. В случая с "Пирогов " трябваше да бъде обяснено на хората какво се случва и едвам тогава Балтов да бъде освободен ".

"Когато имаш проверка, която демонстрира, че има корист със средства, това е задоволително съображение за освобождение на ръководителя на болничното заведение. Няма подозрения, че освобождението му беше вярно, само че е значимо да забележим къде са систематичните неточности и те да бъдат оправени ", съобщи Кутев.

По думите му част от обществото е настроено против имунизирането.

"Кампания се появи, различен е въпросът до каква степен тя е обществена. Правят се доста дейности в тази посока. Подготвя се по-масова акция, опитваме се да вършим и повече контакти с медиите, с цел да може всеки да вземе своето решение дали да се имунизира. Надявам се в околните една – две седмици да създадем всичко, с цел да стане това по-масово. Личи си, че поставяме старания и това държавно управление работи за повишение на осведомеността на обществото ", добави той.

"Важното за мен е не дали ще се сменят още веднъж някакви хора, въпросът е да осигурим това, че оттук насетне честността ще е на друго равнище в ръководството, че имаме някаква грижа за дребния и междинен бизнес, че обществената система ще се промени и няма да имаме работещи небогати. Ако се създадат смени в тази посока, няма неприятно да бъдат направени. Важното е да вървим напред в тази посока. Едно от хубавите неща, които се случиха на България в последните месеци, е, че се видя, че може цялата държавна машина да работи в положителна за жителите посока. Това не трябва да изпускаме. Всичко друго е поправимо ", сподели още Кутев.

"Въпросът оттук насетне касае и правосъдната система, и основният прокурор, и по какъв начин ще работи идващия парламент. Не самото държавно управление е толкоз значимото, а времето, в което Народното събрание ще подреди целите най-много в правораздавателната система ", добави той.

По мотив Николай Цонев и ВиК холдинга, Кутев съобщи: "Неговата експертиза би трябвало да си я отбрани той. Той е комплициран там от министъра и единственото съображение би трябвало да бъде експертизата. Каква е нужната за този пост аз не знам. Може да е необходим човек, който схваща от финанси. В този холдинг има 1 милиард, който престоява там към този момент съвсем година. С него нищо не е направено и в случай че всичко това е по този начин, там би трябвало да има промени ", изясни още представителят на служебното държавно управление.

Повече по тематиката вижте във видеото.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Тате, ще изучавам за ясновидец! - К'во!? Я ела в другата стая. - Няма, щото ще ме биеш. - Ми ти си подготвен ясновидец,… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниНезависимо от формата (3- или 5-врат Cooper/JCW, Cooper Cabrio/JCW или Countryman/JCW), MINI си остава една огромен обич, която продължава да кара хората да се обръщат след него, а преживяването зад кормилото не отстъпва и на йота от прословутото Go Kart чувство, с което марката е известна. Тестваме цялата гама на обновеното MINI.Дюнер кебапът е прочут в целия свят, а в Германия е една от най-популярните бързи закуски " Това е бранш, с който имаме късмет да сме номер 1 в цяла Европа ", прибавя служебният министър на икономикатаБроят на районите в страната, където е въведена такава мярка, доближи 10Ваксините са с производител AstraZenecaУдарът не е бил мощен, детето не е пострадалоИталиански крайнодесен политик, общински чиновник по сигурността във Вогера, Северна Италия, е прострелял мароканец при сдърпване на градски площадНа първо място измежду страните от Европейски Съюз по дял на жителите, които са изцяло имунизирани против COVID-19, е Малта с 83,6 процентаПри отвеждането му в Центъра за незабавна здравна помощ в гр. Перник, мъжът почнал да буйства. Той блъснал доктор, причинявайки му охлузванияПредставена е вярна картина на активността на КПКОНПИ, оповестяват от КомисиятаФорт Рос е населено място, издигнато от руско-американска компания през 19 век в КалифорнияОперацията по взривяването на язовирната стена е била осъществена в град Луоян след тежки наводнения в Чжънчжоу " Очевидно е, че спадът на броя на новозаразените спря ", съобщи тойНякои дати служат като повратни точки

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР