В Азия ще има най-бързо увеличаване на броя на милиардерите

...
В Азия ще има най-бързо увеличаване на броя на милиардерите
Коментари Харесай

Азия изпреварва останалия свят по ръст на броя на милиардерите

В Азия ще има най-бързо увеличение на броя на милиардерите през идващите четири години, макар икономическата неустановеност в района, провокирана от комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, написа Bloomberg.

Броят на азиатските милиардери ще нарасне с 27% до 1003 души в интервала 2018 - 2023 година. Това значи, че в Азия ще живее една трета от най-заможното население на Земята, което съгласно изчисленията на Knight Frank LLP включва общо 2696 милиардери.

В Европа и Северна Америка броят на милиардерите нараства доста по-бавно надлежно с 18% и 17%. Азиатските страни са първи по растеж на броя на супербогаташите.
 Колко са милиардерите по света?
Колко са милиардерите по света?

Пекин остава международната столица на милиардерите

Азия ще бъде водач и при растежа на хората с чисти активи над 30 милиона $. Индия е водач с растеж от 39% на популацията в тази категория, Филипините я следват с 38%, а Китай е трета с 32%. След тях се подреждат Индонезия, Виетнам и Малайзия.

Докладът на Knight Frank LLP демонстрира още, че богаташите стават по-предпазливи. Нараства броят на заможните азиатци, които избират да запазят по-голямата част от благосъстоянието си под формата на пари в брой вместо под формата на други активи, изложени повече на рисковете, идващи от пазарните цикли, като злато и облигации.

Основна част от портфолиото на най-заможните хора в Азия остават парцелите - към 23% от общо активите им.

По думите на Николас Холт, който е управлявал проучванията на Knight Frank LLP в Тихоокеанския район, от ден на ден супербогаташи избират по-сигурни активи за сметка на акциите.
 Европеец изпревари по благосъстояние именития вложител Уорън Бъфет
Европеец изпревари по благосъстояние именития вложител Уорън Бъфет

А светът към този момент има нов най-млад милиардер, съумял самичък да натрупа положението си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР