В автомобила ще има таблет или нотбук, на който ще

...
В автомобила ще има таблет или нотбук, на който ще
Коментари Харесай

Изненада! Скоро Безброй Български Шофьори Ще Получат Тази Честитка В Пощата И Ще Им Се Завие Свят!

В автомобила ще има таблет или нотбук, на който ще се пресъздават преминаващите коли.

Системата ще ревизира в централната база данни в действително време дали преминаващият автомобил има платена винетка за колите до 3,5 т или пътна такса за транспортните средства над 3,5 т.

Автомобилите ще са оборудвани и с ПОС терминали, тъй че при инспекция, в случай че водачът не е платил съответната такса, ще може да го направи.

" При предпочитание и при прекъсване на пътя тези, които желаят, могат с банкова карта да заплатят на място обезщетителна такса, в случай че са в нарушаване ", сподели Николов.

С новата система водачите може да не бъдат спирани за инспекция на пътя дали имат винетка, само че ще получават вести както за нарушаванията на пътя от камерите на " Пътна полиция ".

С дебитни или кредитни карти ще се купува от 1 януари 2019 година електронна винетка от терминалите за самообслужване, от уеб портал или от мобилно приложение.

500 ще са терминалите за самообслужване. Те ще са ситуирани на комфортни за водачите места по републиканската мрежа, изясни още Николов.

Терминалите ще оперират на 8 езика - български, британски, немски, съветски и на езиците на прилежащите на България страни - гръцки, румънски, сръбски и турски. Данните, които водачите ще би трябвало да вкарат са регистрационният номер на автомобила, срокът за годност на електронната винетка - годишна, тримесечна, месечна, седмична или уикенд, и началната дата за стартирането й. При закупуване по електронен път последната стъпка, преди заплащането, е потвърждаване на въведената информация. С заплащане в брой потребителите ще могат да купят електронна винетка в офис от разпространителската мрежа - бензиностанциите, офисите на регионалните пътни ръководства на АПИ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР