В автобуса, който катастрофира край Своге, са пътували 33 пътника

...
В автобуса, който катастрофира край Своге, са пътували 33 пътника
Коментари Харесай

Автобусът край Своге ударил три автомобила, обърнал се и е паднал в поречието на реката

В рейса, който катастрофира край Своге, са пътували 33 пасажера и водачът . 16 са починали, заяви на ексклузивен брифинг наоколо до мястото на случая вътрешният министър Валентин Радев. Всички потърпевши при случая са превозени в лечебни заведения в София.
 
За произшествието са осведомени премиера, президента, основния прокурор, съобщи министърът.

„ Получен е сигнал на 112 незабавно са изпратени от Своге полиция, пожарна, Спешна помощ. Автобусът е бил с 34 пасажери, единият от които е бил лидерът “, уточни министърът. Той изясни, че рейсът е влезнал в прикосновение с три автомобила, обърнал се е няколко пъти и е паднал в поречието на реката.
 
„ Имало е мантинела на всички места, пътят е проследен. Разследващите органи работят и сега “, разяснява Радев. „ Водачът на рейса е настанен в ИСУЛ. В Своге са настанени шестима потърпевши, там една жена е умряла “, разясни вътрешният министър.

Той заяви още, че в неделя в 14.00 ч. в Министерство на вътрешните работи ще се събират представители на всички ведомства, които имат отношение към инцидента-->

16 души починаха откакто рейс с пасажери , които били на екскурзия до манастира " Седемте престола ", се прекатурна в Искърското дефиле . В рейса са пътували 33 души и водачът, десетки бяха ранените в друга степен. Произшествието стана в региона сред Лесков дол и Своге , към 17.00 ч. 13 души са починали на място, а трима на път към лечебните заведения, удостовери министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
 

Според първичните информации рейсът се е движил с висока скорост , несъобразена с пътните условия все още. По същото време в региона е валял мощен дъжд , беше доказано по-рано.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР