В Австрия затягат сериозно мерките заради Омикрон. След седемчасово заседание

...
В Австрия затягат сериозно мерките заради Омикрон. След седемчасово заседание
Коментари Харесай

В Австрия затягат сериозно мерките заради Омикрон

В Австрия стягат съществено ограниченията поради Омикрон. След седемчасово съвещание на държавното управление, с присъединяване на ръководителите на провинциите и специалисти от новосформираната национална Служба за държавна спешна съгласуваност (СДКК), беше обявено на конференция, че от 27 декември влизат в действие нови по-строги правила за ограничение разпространяването на Коронавирус разновидността Омикрон. В момента в Австрия към този момент са доказани 365 случая на новия вид.

Ръководителката на СДКК Катарина Райх разгласи, че от 27 декември заведенията ще се затварят в 22 часа. Това се отнася и за 31 декември. Препоръчва се фамилните празници да се бъдат в стеснен кръг, а присъстващите да са имунизирани, оздравели или тествани.

Събиранията отвън дома без строго избрани места за сядане се лимитират до 25 души - имунизирани, оздравели или тествани. Мероприятията на закрито с избрани места за сядане се провеждат при следните правила: до 500 души - за имунизирани и оздравели, до 1000 души - за имунизирани и оздравели, всички с спомагателен PCR тест, до 2000 места - за хора с три ваксини и спомагателен PCR тест.

Вeликобритания, Норвегия, Дания и Нидерландия се дефинират като рискови страни, което значи, че в Австрия могат да влизат само лица с три ваксини и спомагателен PCR  тест. Всички останали влизащи се слагат под наложителна карантина.

През Коледните празници ще работят центровете за имунизиране, както и центровете за тестване на искащи. Поради високата вирулестност на разновидността Омикрон, предстоящото повишаване на броя на новозаразените и обвързваните с това компликации в снабдяването, провинциите към този момент разискват спешни проекти, които включват активизиране на пенсиониран болничен личен състав, усъвършенстване на дейностите в комерсиалната мрежа и в полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР