В австралийския град Аделаида 60 умиращи птици са паднали от

...
В австралийския град Аделаида 60 умиращи птици са паднали от
Коментари Харесай

Десетки трупове паднаха от небето пред очите на дечица

В австралийския град Аделаида 60 умиращи птици са паднали от небето край постройка на началното учебно заведение, написа Daily Mail. Зловещият случай, като от филм на Хичкок, е станал на 10 юли.

Около 60 обезумели папагали почнали да падат от небето, издавайки кошмарни писъци. От човките им текла кръв.



Всичко се разиграло пред очите на играещите си в двора на учебното заведение деца. По думите на педагозите те били доста травмирани от страшното представление. Единият от учителите позвънил в локалния център за избавяне на птиците и съобщил за случилото се. На място пристигнала орнитоложката Сара Кинг. Тя прегледала птиците и заключила, че те са били отровени.



"Аз съм на 47 години, виждала съм какво ли не, само че се разплащах от предсмъртните викове на тези папагали, не мога да си показва по какъв начин децата са реагирали на това ", признава Кинг. Тя отбелязва, че за 27 години работа в никакъв случай не е виждала нещо сходно.

Екип от 11 доброволци през целия ден опитвали да спасят птиците. Те ги пренесли в специфични контейнери при ветеринари. Сара Кинг разкрива, че останалите птици, виреещи в региона, не са потърпевши от отровата. Тя се надява, че този, който е направил това, ще си понесе отговорността.



През 2018 година в американския град Айдахо Фолс от небето паднаха над 50 мъртви гъски. Тогава стана ясно, че причина за гибелта им е удар от гръмотевица.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР