В Австралия се наблюдава засилен интерес от богати жители на

...
В Австралия се наблюдава засилен интерес от богати жители на
Коментари Харесай

Хонконгски милионери бягат в Австралия

В Австралия се следи засилен интерес от богати поданици на Хонконг към визовата стратегия за милионери, които търсят избавителен пояс на фона на политически разтърсвания на ръководената от Китай територия, разясняват за " Ройтерс " адвокати.

Отделът по миграция на щата в Южен Уелс " видя доста нарастване на заявките " от Хонконг през последните месеци, се споделя в писмо.

Интересът съответства с " началото на актуалните безредици в Хонконг ", съобщи ведомството, като се базира на програмата за капиталови визи за вложители (SIV) на стойност 5 милиона $, която дава директно престояване на претендентите.

Бил Фугъл, сътрудник в адвокатска адвокатска фирма в Сидни разяснява, че има нарастване на претендентите за програмата SIV на стойност 5 милиона $. " Това, което слушам от клиентите си, е, че несъмнено се е нараснал броя на поръчките за SIV от Хонконг. Всеки, който има различен проект, се пробва да го направи. "

Протестите в някогашната английска колония избухнаха при започване на юни поради към този момент спрян законопроект, който би разрешил на обвинени да бъдат екстрадирани в континентален Китай.

Безредиците са подбудени от по-големи терзания за това, което мнозина дефинират като ерозия на свободите, обезпечена по формулата " една страна, две системи ", въведена, когато Хонконг се завърна в Китай през 1997 година

Министерството на финансите на Нов Южен Уелс удостоверява, че писмото на имиграционния екип е изпратено до сътрудниците по миграция, само че отхвърля да даде спомагателни детайлности, заявявайки единствено, че нарастването е на дребна база.

В писмото, ведомството твърди сътрудниците, че е поела ангажимент да дава " подобаваща поддръжка ", с цел да им помогне да обсъдят опциите за миграция със своите клиенти.

Програмата SIV преди време бе извънредно известна измежду хората от Китай, макар че последните строги капиталови условия ненапълно замъглиха нейната прелест.

Сега SIV изисква минимум 40% от 5 милиона $ да бъдат вложени във фондове с дребен капитал и рисков капитал, до момента в който директните вложения в недвижими парцели са неразрешени.

" Парите също зилизат, само че Австралия евентуално не е първият избор за предпазване на благосъстояние... това е висока данъчна пълномощия. Подозирам, че тук ще получим повече хора, в сравнение с пари ", добавя Фугъл.

Данни за получени заявки или издадени визи през последните месеци не са налични, защото Австралия разгласява тези данни единствено годишно.

Според най-новите данни, Китай съставлява 87% от 2 022 визи за SIV, предоставени сред ноември 2012 година и юни 2018 година, до момента в който Хонконг бе надалеч с едвам 3,2%.

Един от най-големите интернационалните уеб страницата в Китай, видя " известно нарастване " на търсенето на парцели в Сидни от купувачи от Хонконг от началото на вълненията ", изяснява изпълнителният шеф на компанията Георг Чмиел.

" Закупуването на недвижими парцели не е първата стъпка към идването в тази страна. По-важно е да получим законно местопребиваване ", добавя той.

" През идващите две до пет години би могло да има доста влияние върху пазара на парцели, защото тези лица гледат да се открият и купуват, само че към този момент е рано за това. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР