В Австралия няма Великденски зайци. По принцип на този континент

...
В Австралия няма Великденски зайци. По принцип на този континент
Коментари Харесай

Спасени Сме! Ето Как Празнуват Великден По Света!

В Австралия няма Великденски зайци. По принцип на този континент зайците не са на респект, защото унищожават реколтата.

Великденските яйца се носят от торбестото животинче билби, което има огромен нос и дълги уши. В Австралия се продават Великденски билбита.

Във Англия пък по Великден хапват хлебчета съсстафиди с изрисуван кръст въпху тях. На Острова има бит да се търкалят боядисани яйца по скатовете. Побеждава този, чието яйце доближи първо финала.

В Париж из магазините се продават шоколадови камбанки. Те са същински творби на изкуството, защото се вършат на ръка. Великденските зайчета също са част от шоколадовия великденски боеприпас.

В Италия един от специалитетите е сладкиш във формата на гълъб. На Велики понеделник за закуска се яде и колбас,баница с плънка и се пие вермут. Продават се големи шоколадови яйца в гланцова хартия.

В Испания, Русия и Съединени американски щати по Великден се провеждат шествия. В Испания религиозните ордени излизат на улиците, а участниците в тях са с качулки. Те разсанят големи фигури на Исус, някои даже носят и вериги.

На Филипините пък има традиция на Разпети петък да се разиграва Разпятието Христово. Млади мъже носят на гърбовете си дървените кръстове до върха на разнообразни хълмове.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР