В Австралия е регистриран пореден рекорд на новозаразените за денонощие

...
В Австралия е регистриран пореден рекорд на новозаразените за денонощие
Коментари Харесай

Австралия с рекорд на новозаразените, обсъждат граничен контрол между щатите

В Австралия е регистриран следващ връх на новозаразените за денонощие - 11 264 нови носители на коронавирусна зараза, заяви Reuters.

Взривното разпространение на разновидността Омикрон наруши възобновяване на стопанската система на страната, а в това време управляващите на обособените щати спорят дали да вкарат вътрешен граничен надзор.

Съобщава се за петима умряли от COVID-19 през денонощието, а от началото на пандемията жертвите в Австралия надвишиха 2200. Властите не прецизират дали някой от новите смъртни случаи се дължи на Омикрон.

На 27 декември беше обявено за първи умрял от Омикрон в страната - в щата Нов Южен Уелс.

Въпреки че над 90% от жителите на Австралия над 16 година са имунизирани против COVID-19, щатските управляващи върнаха някои от ограничаващите ограничения, като наложителното носене на маски и условието на QR-кодове на публични места. В страната са анулирани театралните прояви и са затворени заведенията за хранене.

О 15 декември Австралия отвори границите си за имунизирани квалифицирани мигранти и задгранични студенти след близо 2-годишна възбрана за влизането им в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР