В августовските дни "Софийска вода" изпълнява проекти от инвестиционната си

...
В августовските дни "Софийска вода" изпълнява проекти от инвестиционната си
Коментари Харесай

Софийска вода е инвестирала 51,7 млн. лева в модернизация

В августовските дни "Софийска вода " извършва планове от капиталовата си стратегия, които понижават неудобството за столичани от плануваните ремонтни действия. Това оповестиха от сдружението.

Два от тях са на оживени булеварди и са от изключително значимо значение за две от основните ВиК услуги на столицата - рехабилитацията на канализационната и водопроводна система. Дейностите се правят при запазване на пътната настилка, което редуцира софтуерното време за осъществяване.

На бул. "Арсеналски " /от ул. "Зорница ", бл. 29 до ул. "Никола Козлев ", бл. 45/ тече поетапен ремонт на битов канализационен клон с яйцевидна форма 500/750 мм. Той се прави по модерната технология "облицовка с сгъстяване на място ", наричана на ежедневен професионален език "чорап ". Технологията без ров разрешава прецизна работа подземен, без да се нарушава пътната настилка. След снимане, проучване и експертна преценка експерти на компанията са възнамерявали точно по какъв начин поредно ще протече рехабилитацията, която обезпечава нов, половинвековен живот на остарели или компрометирани уреди.

Днес и на следващия ден ще се изградят отначало и два сектора от по 100 метра, като се облицова от вътрешната страна главният довеждащ железен 900-милиметров тръбопровод. Съоръжението е основно за подаването на питейна вода към един от главните резервоари за централната градска част - контейнер "Лозенец ", и е пуснато в употреба през 1953 година Облицовката с сгъстяване на място /CIPP/ се прави на западното платно на бул. "Симеоновско шосе ", при моста на р. "Драгалевска " в столичния регион "Лозенец ".

Подизпълнители на двата обекта са Обединение "Строителна механизация-АБИ " ДЗЗД и Обединение "Лозенец Рортехник ".

През актуалната година "Софийска вода " е вложила 51,7 милиона лв. в доставката и пречистването на питейна вода, както и в уреди за отклоняване и филтриране на отпадъчни води. Осъществяваните два плана са на стойност към 650 хиляди лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР