В ъв Франция наистина се ядосаха, след като руският президент

...
В ъв Франция наистина се ядосаха, след като руският президент
Коментари Харесай

С това Путин наистина ядоса французите

В ъв Франция в действителност се ядосаха, откакто съветският президент Владимир Путин подписа нов закон, с който подрежда на френските производители на шампанско да етикетират бутилките си като пенливо вино.

Вече „ шампанское” – шампанско на съветски, може да се назовава единствено бутилираното в Русия, оповестява „ Блумбърг”.



От най-големия производител на напитката в света „ Moët Hennessy” дефинираха закона като „ неприемлив”.

Шампанското е интернационално приет артикул със предпазен генезис. То би трябвало да бъде създадено по характерна технология в северния френски район Шампан.



Според новия закон, при изнасянето му за Русия, на предния етикет може да написа „ Champagne”, само че на задния би трябвало да се разяснява, че е пенливо вино. А думата „ шампанское” остава непокътната единствено за съветските производители.



След като Путин подписа закона в петък, „ Moët Hennessy” спря доставките на френско шампанско за Русия през уикенда, с цел да смени етикетите на бутилките.

А през днешния ден френският министър на земеделието Жулиен Денорманди взе отношение, настоявайки, че думата „ шампанско”, може да се употребява единствено за виното, направено от лозята в Шампан.



Франция създава към 231 милиона бутилки шампанско годишно, на стойност над 2,5 милиарда евро. Русия внася съвсем 50 милиона литра пенливо вино всяка година. Френското шампанско съставлява близо 13% от този пазар.

Вероятно новият закон е част от напъните на Кремъл да съживи винопроизводството в Крим, който беше анексиран през 2014 година от Русия.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
2 коментара Шофьор стопира на крайпътна бензиностанция да зареди гориво. Обслужващия му споделя: - Вие сте последният които ще зарежда на остаряла цена - всички последващи ще… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.Последни " Твърдения, популяризирани от кръга Капитал за монопол на медийния пазар, които се приписват на Пеевски, са погрешни ", сподели водачът на ДПСХората бягат от военни зони към " спокойната и уютна Европа ", а Германия се нуждае от работна ръка, обобщи с подигравка ЛукашенкоАксел Кан беше експерт по хематологични генетични болестиМинистър Петков се надява, че още в събота може да бъде оповестена една от тези 602 компании като директна инвестиция в БългарияРоман Ловгиненко провел убийството на Алексей Петров с още три лица. Украинецът бил подстрекател и помощник на групатаВъв Върховен административен съд през днешния ден са постъпили и нови четири тъжби на физически лица, с което общият им брой досега към този момент е 54Новолунието ще се осъществя на 10 юли в 4:18 мин. във водния знак с тематиките за родителството, грижата и емпатиятаЗащо продължителното седене може да е смъртоносно " Да не се постанова, както е в този момент, на всеки три години да се явяват за освидетелстване за болести, които те ще носят до края на живота си ", уточни министър КацаровА1 и общината осъществиха план за мониторинг и оптимизация на водопотреблението посредством IoT решениеПрез годините Бритни Спиърс се трансформира в знак на абсурда " В околните дни, най-актуалната задача е положителната организация на изборите ", означи тойНе бихте желали да прекарате по-дълго време тукОбемът на пазара възлиза на над 142 милиона лв. съгласно AdEx 2020 на IAB БългарияУстройствата са ситуирани на метростанция " Орлов мост ", " Сердика " и в подлеза на Софийския университет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР