В Атина започна заседание на гръцкото правителство за постигане на

...
В Атина започна заседание на гръцкото правителство за постигане на
Коментари Харесай

Гръцкото правителство търси единна позиция по договора със Скопие

В Атина стартира съвещание на гръцкото държавно управление за реализиране на единна позиция по контракта със Скопие. Коалиционният сътрудник на СИРИЗА – партията „ Независими гърци “, е срещу името „ Република Северна Македония “.

Министърът на защитата Панос Каменос отхвърля да поддържа съглашението от Преспа и съобщи подготвеност да напусне държавното управление при одобрение на контракта със Скопие в гръцкия парламент.

Депутати от СИРИЗА и министри намерено показват неодобрение в медиите от позицията на „ Независими гърци “. Лидерът ѝ Панос Каменос съобщи пред държавната телевизия, че депутатите от партията няма да гласоподават за името „ Република Северна Македония “.

В Народното събрание на Македония също се организира разгорещена полемика по предлагането за конституционни промени, с които се чака да се даде ход на ратификацията на контракта с Гърция и на началото на процеса по присъединение на страната към НАТО и Европейски Съюз. Управляващи и съпротива останаха на противоположни отзиви по въпроса. Пред депутатите министър председателят Зоран Заев съобщи, че е подготвен да седне на масата за договаряния, в това число с водача на ВМРО-ДПМНЕ, с цел да бъде реализиран консенсус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР