В Атина и Солун се организират нови протести във връзка

...
В Атина и Солун се организират нови протести във връзка
Коментари Харесай

Нови протести в Гърция заради името на Македония

В Атина и Солун се провеждат нови митинги по отношение на последните развития по договарянията за името на Македония. Съгласно официално съобщение, изпратено до пресата, членовете на организационния комитет, формиран от координаторите на двете огромни демонстрации „ Македония значи Гърция “ в Атина и Солун, към този момент е провел серия от диалози с представители на локалните управляващи и ги е помолил да дадат практическата си поддръжка за битката на гръцкия народ против „ продажбата на името Македония от държавното управление “, написа електронното издание на гръцкия вестник Protothema, представено от ИА " Фокус ".
В рамките на идващите няколко дни, комитетът, в съдействие с пан-македонските съюзи, ще анонсира паралелни манифестации в градовете из цяла Гърция. Протестите в посочените градове ще се проведат на 6 юни от 19:30 часа. Както се показва в известието до пресата, „ посредством тези демонстрации, комитетът желае да напомни на политиците в страната, че гръцкия народ към този момент е взел решение във връзка с името Македония и желае то да бъде уважавано “.
Комитетът още веднъж предизвестява гръцкото държавно управление, че „ решение, в което попада терминът „ Македония “ не може да бъде признато от гръцката страна “.

Съобщението идва ден преди да продължат диалозите в Европейски Съюз за името на Македония. В понеделник напредъкът в договарянията за името ще бъде една от главните тематики на Съвета на външните министри на Европейски Съюз.

След няколко седмици на юнската среща на върха европейските водачи би трябвало да вземат решение за започване на договаряния с Македония и Албания за участие по рекомендацията на Европейската комисия, напомня БГНЕС.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини ще посрещне министрите на 28-те страни-членки за процеса на договаряния, до момента в който двамата министри на външните работи на Македония и Гърция би трябвало да продължат да договарят в Брюксел след нюйоркския кръг от договаряния.
Много държави-членки на Европейски Съюз, в това число Германия, намерено се застъпват за започване на договаряния с Македония, в случай че разногласието за името с Гърция бъде решен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР