В армията ще се влеят още 16 000 души, скачат

...
В армията ще се влеят още 16 000 души, скачат
Коментари Харесай

Тръмп подписа военен бюджет за 716 милиарда долара, има пари и за...


В армията ще се влеят още 16 000 души, скачат и възнагражденията на военните

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа бюджет за защита на стойност 716 милиарда $ за финансовата 2019 година (която в Съединени американски щати стартира на 1 октомври). За съпоставяне - военният бюджет на Русия за 2017 година е малко над 42 милиарда $.

Тръмп постави параф под новия  бюджет във военната база Форт-Драм в щата Ню Йорк, където е ситуирана 10-а планинска дивизия на Съединени американски щати.

На първо място новият бюджет е ориентиран към нарастване на броя военнослужещи, който ще нарасне с към 16 хиляди души. В него е залегнало нарастване и на заплатите в армията с 2,6% - най-сериозния скок от 9 години насам.

В бюджета не се плануват средства за концепцията на Тръмп за така наречен Космически сили, само че пък му отпуска пари за стремежи от президента боен церемониал сходен на този на съветската войска на Червения площад. Пищната проява на американската военна мощност ще се организира във Вашингтон през ноември, предава Канал 3.

Документът допуска и продължение на военната помощ за Украйна, както и редица ограничения, ориентирани към противопоставяне на Русия във военната сфера.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР