В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон, съобщи

...
В арестантската килия на Николай Банев е намерен телефон, съобщи
Коментари Харесай

Николай Банев разполагал с телефон в ареста

В арестантската килия на Николай Банев е открит телефон, заяви за " По света и у нас " зам.-главният прокурор Иван Гешев. Апаратът е бил укрит в кутия от сок и е употребен за споразумяване на политическо леговище на фамилията му в Русия. Срещу това Банев е обещавал на лобисти да основе у нас Евразийска национална партия. От Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " ревизират по какъв начин телефонът е доставен в ареста.

Репортаж на Иво Никодимов.

Телефонът е открит по време на рутинна инспекция от надзиратели в ареста и е предаден на прокуратурата. Направена е експертиза, която открила голям брой чатове посредством разнообразни комуникатори. От наличието се схваща, че Банев е разговарял с майка си, с човек чието име дава отговор на това на единия от юристите му, с децата си и с съветски жители, които се занимават с лобизъм. Разговорите с тях са доста и дълги и се уговаря основаването на нова партия у нас.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: В подмяна на формиране и управление на Евразийска национална партия в България, която да пази избрани ползи не на България, да се лобира пред съветската страна за политическо леговище на жена му, на обвинената Банева, на децата му. Съответно има връзка с децата, които не са доста щастливи от този факт, споделят, че желаят във Франция.
Иван Гешев разяснява още, че в чат диалози с човек, чието име съответствува с това на един от юристите му, се провеждат медийни изявления, които да предшестват основаването на нова партия, както и публикации в отбрана на Баневи.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Как би трябвало да се ангажират избрани медии за напън в посока, че тези хора са репресирани, по какъв начин би трябвало да се ангажира съответен публицист с съответно изтъкване на името му.
Според зам.-главния прокурор в диалозите има данни, че чиновници на ареста са помогнали за внасянето на телефона и могат да спомагат на Банев за привилегии.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Казва, че чака да се освободи еди коя си килия, т.е. има информация, желае килия с несъмнено ревю, с избрани храни да му се донесат и по този начин.
От управата на пандизите разясниха, че методите да се внесе телефон са два.
Васил Миладинов, основен шеф на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " - Министерство на правосъдието: С някой недружелюбен чиновник, другият е с по този начин наречените хранителни колета. След намирането на телефона съм разпоредил да се извърши инспекция и не мога да ви дам повече информация какво се прави сега.
Васил Миладинов съобщи още, че Банев не е желал публично да бъде локален в друга килия и не се употребява от привилегии.

От прокуратурата ще изпратят наличието на диалозите на правосъдното министерство и са упълномощили инспекция.
 Николай и Евгения Баневи остават за непрекъснато в ареста Николай и Евгения Баневи остават за непрекъснато в ареста
Евгения и Николай Баневи остават за непрекъснато в ареста. Това реши Апелативният профилиран съд. Причината - има заплаха двамата да се укрият и да...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР