В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура в

...
В ареста за срок до 72 часа Окръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Спипаха наркодилър да продава хероин пред очите на полицай

В ареста за период до 72 часа Окръжната прокуратура в Силистра задържа 65-годишния Манол К., откакто го притегли като обвинен за разпространяване и държане на хероин за разпространяване – закононарушение по член 354а, алинея 2, т. 4 от Наказателен кодекс, осъществено при изискванията на рисков рецидив.
Обвиняемият бил открит като наркопласьор в миг, в който продал на наркозависим доза с хероин за 10 лв.. Полицейски чиновник станал свидетел на продажбата. Купувачът на дозата с хероин се опитал да избяга. Успял да разпръсне наличието, което било опаковано в обвивка от бонбон.
Задържал бил и Манол, който декларирал, че има в себе си наркотични субстанции и ги предал непринудено. За снабдител показал лице, което на 19 септември му предало общо 40 пакетчета хероин.
В изискванията на необходимост било осъществено претършуване в дома му в силистренско село. Там били открити и конфискувани 15 хартиени свитъка в полиетиленова опаковка със наличие кафяво прахообразно вещество, което реагирало на полевия тест като хероин.
Обвиняемият Манол К. е осъждан в Италия на 3 години и 2 месеца отнемане от независимост за присъединяване в проведена незаконна група. Осъждан е и в
България за изтегляне на пари от непозната банкова карта на 2 години условно, оповестиха от държавното обвиняване.
Престъплението, за което е упрекнат в този момент, е осъществено в изпитателния период на тази присъда.
Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в съда за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 65-годишния обвинен.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР