В ареста ще изчака производството по екстрадицията си българин издирван

...
В ареста ще изчака производството по екстрадицията си българин издирван
Коментари Харесай

Българин, издирван в Италия за рекет и кражба с взлом, остава във варненския арест

 В ареста ще изчака производството по екстрадицията си българин търсен в Италия за рекет и кражба с щурм, оповестиха от пресслужбата на Окръжния съд във Варна.  

Варненският областен съд прегледа искане за предаването на Живко Ж. на управляващите в Италия за изтърпяване на влезнала в действие присъда от 2г. и 4 м. и санкция от 600 евро за две закононарушения. ВОС му дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ до привършване на производството му по екстрадиция. Той е бил разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест, издадена от правосъдните управляващи в Катандзаро, Италия от 20.02.2019 година

В резултат на извършени издирвателни дейности на 29.03.2020 година Живко Ж. е бил  арестуван в Първо районно управление (на МВР) - ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Варна.

Във видеоконферентна връзка от ареста подсъдимият и отбраната му поискаха  по-лека мярка " домакински арест “.  

Задържането и предаването на 38-годишния мъж от Ямбол се желае от италианските управляващи, които са го намерили за отговорен за изнудване (рекет) и незаконно навлизане в непознато жилище, осъществени през 2015г. в съучастничество.  

Посочените действия съставляват закононарушения и по законодателството на Република България. 

Варненски областен съд реши всички показани доказателства и мнения и откри, че настояването за краткотрайно задържане на търсеното лице е съобразено с условията на Закон за екстрадицията и ЕЗА, както и че е налична влезнала в законна мощ присъда. От писмените доказателства по делото се откри, че във връзка с Живко Ж. Италия е дала гаранции, че ще изиска връщането му в страната за доизтърпяване на наказването в размер на 2г. 3 м. и 28 дни. 

За да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на италианските управляващи за екстрадицията му, ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на Живко Ж. 

Определението на съда може да се апелира в тридневен период пред Апелативен съд- Варна.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР