> В ареста остават трима русенци, обвинени в грабеж придружен

...
> В ареста остават трима русенци, обвинени в грабеж придружен
Коментари Харесай

Тримата, убили австрийски студент с наркотици във Варна, остават в ареста

 > В ареста остават трима русенци, упрекнати в обир съпроводен с ликвидиране на задграничен студент във Варна, оповестиха от пресслужбата на съда.  

В три обособени съвещания, Окръжен съд – Варна дефинира ограничения за неотклонение " задържане под стража “ на 21-годишната Ренета Н., 34-годишният Людмил М., 43-годишният Радослав М., упрекнати за обир, съпроводен с убийството на 35-годишен жител на Австрия.

Обвинението по отношение на тримата е за тежко съзнателно закононарушение, за което Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна.

И тримата обвинени са от Русе, като има данни че постоянно са пребивали в разнообразни хотели в разнообразни градове на страната. Според прокуратурата Ренета се е занимавала с проституция.

На 8 август тази година тялото на Мулла М. е открито в хотелска стая в центъра на Варна. Аутопсията сочи, че гибелта на мъжа е породена от предозиране с разнообразни типове наркотични субстанции в композиция с медикаменти, които у нас се изписват със зелена рецепта.

В заложна къща във Варна са били открити движимости на умрелия 35-годишен мъж – преносим компютър и часовник, оставени от Людмил и Радослав.

Според обвиняването, двамата съучастници на Ренета й дали наркотични субстанции, с които задграничният студент да бъде замаян и по-късно ограбен. Експертизите демонстрират, че точно рисковите медикаменти и дрогата са повода за гибелта на Мулла. Разследването по случая е открило, че тримата не ползват незаконната скица за първи път.

При задържането у тримата обвинени са открити и конфискувани разнообразни типове наркотични субстанции и две електронни везни. Пет дни преди грабежа, съпроводен с ликвидиране, те са били открити да държат стая в различен варненски хотел, където били открити наркотични субстанции и електронна везна.

Ренета Н.,  Людмил М. са с чисто правосъдно минало, само че с голям брой криминалистични регистрации за закононарушения от общ темперамент, главно против собствеността.  

Радослав М. е осъждан неведнъж за разнообразни по тип закононарушения, като с декрет на вицепрезидента на България през 2007 година е бил опрощение.

Защитата и на тримата обвинени изиска по-леки ограничения за неотклонение от " задържане под стража “ с претекста, че тримата имат непрекъснати адреси в Русе. Адвокатите на Радослав М. и Людмил М. показаха, че не е обосновано догатката за съпричастността им към закононарушението.

Прокуратурата възрази на тези доводи и посочи, че има задоволително данни, че тримата не обитават на непрекъснатите си адреси, а отсядат в разнообразни хотели из страната. Отделно по досъдебното произвеждане са приложени заложни билети, с които обвинените са предали движимости на умрелия австрийски жител.

След като прегледа събраните досега доказателства, правосъдният състав на Варненския областен съд реши, че може да се направи обосновано съмнение за съпричастност и на тримата обвинени към закононарушението, за което им е повдигнато обвиняване. Потвърждават го направените свидетелските показания, планове панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и други Съдът откри, че е налице и заплаха тримата да се укрият поради наличните характеристичните данни за тях и честата промяна на местонахождението им. Този извод съдът извежда и от плануваното наказване за този тип тежко закононарушение, наказуемо с над 10 години затвор. Поради съществуването на изискуемите от закона кумулативни предпоставки, Варненският областен съд дефинира като най- подобаващи ограничения за неотклонение по отношение на Ренета Н.,  Людмил М. и Радослав М. точно най- тежката - " задържане под стража “.

 

Определенията на Окръжен съд – Варна може да бъдат обжалвани пред Апелативен съд – Варна.

 

 

Диана Иванова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР