В ареста остава шофьорът, употребил алкохол и по-късно предизвикал катастрофа

...
В ареста остава шофьорът, употребил алкохол и по-късно предизвикал катастрофа
Коментари Харесай

Пияният шофьор на рейс, предизвикал катастрофа в Асеновград, остава в ареста

В ареста остава водачът, използвал алкохол и по-късно провокирал злополука с рейс от градския превоз в Асеновград. Това взеха решение през днешния ден магистратите от Районния съд в града.
60-годишният Атанас Хаджиколев сподели, че съжалява за случилото се и се срами от постъпката си . Въпреки разкаянието си, мъжът получи най-тежката мярка - " задържане под стража ". Мотив за решението на магистратите е, че Хаджиколев може да извърши ново закононарушение , въпреки да няма заплаха да се укрие. По този метод бе почетено настояването на Прокуратурата по случая, която уточни, че асеновградчанинът е " персона с висока степен на социална заплаха ". В правосъдната зала стана ясно, че за интервала от 2011 година до 2013 година Атанас Хаджиколев има регистрирани голям брой престъпни прояви . Наложени са му три неоправдателни присъди, за две от които е оправдан. Нарушенията на закона са били осъществени до момента в който е работел като водач на товарен автомобил в Бургас и Свиленград. Според юриста на обвинения мярката, която му бе постановена през днешния ден, е неоснователна. Защитата на водачът уточни, че няма заплаха асеновградчанинът да се укрие, защото има непрекъснати работа и адрес в Асеновград.
Припомняме, че Атанас Хаджиколев провокира злополука, управлявайки рейс от публичния превоз в града, като инспекцията откри съществуване на повече от два промила алкохол в кръвта му . Инцидентът се е случил вечерта на 20.02.19 година към 19:40 ч. - във времето, когато трафикът в града е натоварен. При злополуката няма потърпевши хора, нанесени са материални вреди по автобуса и колата, в която се е блъснал той. Собственикът на потърпевшия автомобил е ръководителят на Клуб по спортни танци „ Асеновец “ - Дойка Апостолова. Ден след случая (на 21.02.19 г.) Районна прокуратура-Асеновград притегли като обвинен и задържа 60-годишния Атанас Хаджиколев. Първоначално той бе арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат водачът, е от една до пет години „ отнемане от независимост “, санкция от 500 лв. до 1 500 лв. и отнемане от правото да ръководи моторно транспортно средство за период от три месеца до три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР