В ареста на Нено Димов няма никаква логика – те

...
В ареста на Нено Димов няма никаква логика – те
Коментари Харесай

Татяна Дончева: В ареста на Нено Димов има поръчка, а не върховенство на закона

В ареста на Нено Димов няма никаква логичност – те могат да го преследват наказателно, само че да се арестуват хора по този начин. Това са типични дейности за всяване на боязън. В този арест има поръчка, задача, а не право и господство на закона. Това съобщи адвокатката и водач на "Движение 21 " Татяна Дончева, откакто в събота Специализираният съд остави в ареста екоминистъра в оставка Нено Димов.

Като претекст се показва, че в случай че е на независимост той може да влияе на чиновници на Министерство на околната среда и водите, за да укрият доказателства, а също и да извърши друго закононарушение. В същия ден прокуратурата изиска непрекъснат арест за Нено Димов, упрекнат в умишлена занемареност за водната рецесия в Перник.

Според Татяна Дончева този арест е индикативен за това по какъв начин ще работи Иван Гешев като основен прокурор. "Това са полицаи, подготвени в школата на Министерство на вътрешните работи в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там всичко е екшън, недейте да очаквате право и господство на закона. Там има задача и батальонът се строява ", разяснява Дончева пред bTV.

Адвокатката изрече единодушие с позицията на вицепремиера Красимир Каракачанов, че карцерът на Димов е "показно ликвидиране " на политическа кариера. Според нея обаче "когато правиш дослук с тези хора, ти отговаряш за този дослук. "

"Когато години наред си подкрепял всевъзможни простотии, които не те засягат, само че засягат други хора, недей да мислиш, че ориста ще те избегне ", добави Дончева.

Запитана за какво години наред българинът избира Бойко Борисов и той ръководи към този момент три мандата, водачът на "Движение 21 " отговори: "Защото българинът харесва този тип хора и желае да наподобява на тях, не желае да бъде обективен, почтен и подчиняващ се на закона и на разпоредбите. Харесва мутрите ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР