В аптека Марешки“ събират лични данни на възрастни хора с

...
В аптека Марешки“ събират лични данни на възрастни хора с
Коментари Харесай

Сигнал до Фрог: Аптеки събрат личните данни и подкрепа за партия с обещание за 50% отстъпка

В аптека „ Марешки “ събират персонални данни на възрастни хора с заричане за огромна отстъпка от цената на избрани медикаменти, само че това се оказва неистина. Тази верига е общоизвестно, че е на народен представител и водач на политическа партия. Защо събират персоналните данни и за какво лъжат хората?
Това алармира пред Фрог наш четец, засегнат от случилото се с майка й и метода, по който са се отнесли към един пенсионер, а евентуално и още доста хора. Ето какво ни описа тя:

Преди два дни майка ми, която от дълго време е пенсионер, е посетила аптеки на „ Мареки “, с цел да вземе нужните й медикаменти. Много общително са и обяснили, че към този момент оферират нова опция за икономисване на средства – цели 50% понижение за всички лекарства, които се продават без рецепта във веригата аптеки. Кой не би изискал такова понижение. Аспирин, аналгин и други сходни се купуват постоянно. Колкото и да не са скъпи тези медикаменти, въпреки всичко е опция да спестиш някой лев, а за всеки пенсионер знаете, че това е в доста случаи жизненоважно.

За да получи „ специфичната карта “ за отстъпката са поискали от майка ми да попълни заявление, в което попадат всичките й персонални данни. Тогава е взела единствено блистер аналгин с такава отстъпка, доста щастлива, че е направила нещо хубаво за цялото семейство и щом има карта, ще я употребява при потребност и няма причина да се презапасява.

На идващия ден, преди да пътуваме е поискала да вземе и блистер аспирин с понижението. Но към този момент в аптеката са й обяснили, че в действителност такава отстъпка няма. Майка ми е поискала да й върнат попълнената бланка с персонални данни, а тя да им върне картата от която се отхвърля. Отговорили са й, че всички бланки към този момент са изпратени във Варна без да могат да й отговорят за какво е належащо това. Върна се доста смутена у дома, което ме накара аз да отида до аптеката и да схвана за какво по този начин са я излъгали и разстроили.

Обяснението което ми дадоха аптекарките бе, че за деня от Варна дошли по 2-3 блистера аналгин, аспирин или различен сходен постоянно купуван медикамент с такова предопределение. Те имали право да дадат по тяхна преценка на клиент с 50% отстъпка. На мен също не можаха да ми кажат за какво се събират персоналните данни на хората по този метод и за какво са излъгала по този начин майка ми.

Обяснението намирам в самата карта. .

Както сами виждате на нея има баркод и всеки клиент се разпознат. На картата написа името на политическата партия, както и че приносителят й застава зад избрани претенции на тази политическа партия.

Не знам каква политика е това - да подмамваш възрастни хора с заричане за по-ниска цена на медикаменти, от които те по този начин или другояче неизбежно имат потребност, с цел да получаваш персоналните им данни и нереална поддръжка. Всеки самичък може да реши дали това е морално, дали е обикновено. Разбира се, че не просто съм възмутена, а напряко гневна. Това ли заслужават родителите ни?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР