В аптечната мрежа липсва основен медикамент за лечение на пациенти

...
В аптечната мрежа липсва основен медикамент за лечение на пациенти
Коментари Харесай

Пациенти с ревматологични заболявания сигнализират за липса на основен за тях медикамент

В аптечната мрежа липсва главен медикамент за лекуване на пациенти с ревматологични болести, систематичен лупус и прогресивна систематична склероза. Това оповестиха от Организацията на пациентите с ревматологични болести в България.

От организацията са изпратили писмо до президента, до премиера, до министъра на опазването на здравето, в което показват за казуса, защото медикаментът, с който до момента са се лекували, към този момент не се създава.

Друг медикамент, с който пациентите са се лекували, е купуван от чужбина, защото не е регистриран в България.

Предвид усложнената от ковид конюнктура, пациентите алармират, че към този момент е мъчно лекарството да бъде купувано и от други страни, защото има данни, че медикаментът повлиява добре COVID-19.

От пациентската организация молят медикаментът да бъде регистриран за приложимост в България освен поради засегнатите от COVID-19, само че и с цел да могат близо 4 хиляди заболели "да имат сигурност, че ще могат да продължат живота и лекуването си ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1554 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1554  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР