В Антарктида е била регистрирана най-високата температура, откакто се правят

...
В Антарктида е била регистрирана най-високата температура, откакто се правят
Коментари Харесай

Опасно - исторически температурен рекорд в Антарктида

В Антарктида е била записана най-високата температура, откогато се вършат такива измервания, като термометърът на аржентинска изследователска станция е отчел 18,3 градуса по Целзий, побеждавайки предходния връх с 0,8 градуса, оповестява " Гардиън ".

Измерването, направено в станция " Есперанса ", която се намира в северния завършек на полуострова на континента, побеждава предходния връх на Антарктида от 17,5 градуса, подложен през март 2015 година

Публикация в профила в " Туитър " на метеорологичната работа на Аржентина разкри поставения връх. Аржентинската станция прави измервания на температурите в Антарктида от 1961 година

Полуостровът на Антарктида - зоната, която сочи към Южна Америка - е едно от най-бързо затоплящите се места на Земята, нагрявайки се с съвсем 3 градуса през последните 50 години съгласно Световната метеорологична организация. Почти всички ледници в региона се топят.

Измерването на " Есперанса " усъвършенства температурния връх за континента Антарктида. Рекордът за региона на Антарктида, т. е. на всички места на юг от 60 градуса южна широчина, е 19,8 градуса, регистриран на остров Сигни през януари 1982 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР