В анкетата на МОН са участвали повече от 50 000

...
В анкетата на МОН са участвали повече от 50 000
Коментари Харесай

Експерт от МОН бие аларма: Опасността не е преминала!

В анкетата на МОН са взели участие повече от 50 000 родители. 38% от тях обявиха готовността си да пуснат незабавно децата си. Това сподели Евгения Костадинова, шеф на дирекция „ Съдържание на предучилищното и учебното обучение " към МОН.

"За всички ни е ясно, че заплахата от заразяване не е минала. И ние горещо се обръщаме към всички тези, които могат да задържат децата си у дома. Вкъщи е най-сигурната среда за децата ", разяснява тя в предаването "ПитайБНТ ".

Костадинова уточни, че у всички има терзание дали събирането на деца на едно място не е причина за повишение на заболевамостта. От опита в други страни обаче се вижда, че това не се случва.

Цвета Брестничка от Асоциация "Родители " означи, че хубавото в създалата се обстановка е, че няма никаква насила за родителите. Яслите и детските градини ще са отворени за тези, които решат да ги пуснат, уточни тя.

Беше коментирано, че ще се вземат всички нужни ограничения за сигурност в яслите и градините, само че родителите също са тези, които би трябвало да имат висока отговорност освен за здравето на личното си дете, само че и за непознатото.

Отбелязано беше, че с изключение на с маски, личният състав ще бъде и с шлемове. Според психолигвиста Стела Богомилова смяната във външния тип на педагозите и помощния личен състав може да стресне децата, които 2 месеца не са виждали госпожите, които се грижат за тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР