В Англия и Уелс от днес влиза в сила закон,

...
В Англия и Уелс от днес влиза в сила закон,
Коментари Харесай

В Англия и Уелс: Закон вдига възрастта за брак

В Англия и Уелс от през днешния ден влиза в действие закон, който усилва на 18 години възрастта за право на брак.

Досега 16 и 17 годишни можеха да се женят, в случай че имат единодушието на родителите и нямаше закон против брачни церемонии на малолетни, които не са регистрирани в локалните препоръки.

Правителството съобщи, че измененията ще оказват помощ за отбраната на уязвимите деца от насилствен брак. По-рано насилственият брак бе считан за закононарушение единствено в случай че е била употребена насила, като да вземем за пример опасност.

Сега обаче с въвеждането на минимална възраст от 18 години в Закона за браковете и гражданските партньорства към този момент е нелегално да се урежда брак на малолетни при всевъзможни условия, без значение дали се употребява насила или не. Тези, които бъдат приети за отговорни за нарушение на закона, ги грози опасност от до 7 години затвор.

Промените не важат за Шотландия и Северна Ирландия, където минималната възраст ще остане 16 години.

В Северна Ирландия се изисква родителско единодушие за лица под 18 години, само че не и в Шотландия. Министрите в Северна Ирландия по-рано обявиха, че възнамеряват да усилят минималната възраст за подписване на брак до 18 години, само че с децентрализираното държавно управление, което сега не действа, законодателството не може да бъде придвижено напред.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР