В американското градче Пойнт Плезън през периода 1966 и 1967

...
В американското градче Пойнт Плезън през периода 1966 и 1967
Коментари Харесай

Съществувал ли е човекът-пеперуда?

В американското градче Пойнт Плезън през интервала 1966 и 1967 година се появява необичайно създание, наречено човекът-пеперуда. То е било с големи размери, човешка външност и крила на гърба.

Първите очевидци на феномена са двама мъже, работещи в локално заведение. В нощта на 12 ноември 1966 година те виждат голямото творение, което летяло на няколко метра над главите им.

Тъй като тялото му много напомняло човешкото, мъжете вземат решение, че някои техен прочут си прави смешка.

Но два дни по-късно индивидът пеперуда е видян още веднъж от две фамилии, които са пътували в една кола на 7 километра от града. Те описват, че са видели съществото наоколо до изоставена електростанция.

Шофьорът понижил скоростта, с цел да е сигурен във видяното. Свидетелите в колата се намирали на към 2 метра разстояние от създанието, а то ги гледало умерено и не помръдвало.

Изведнъж то им обърнало тил и влезнало в изоставената електростанция. Уплашен водачът още веднъж потеглил, само че след минути ужасените фамилии разбрали, че съществото ги следва.

Когато обаче влезнали в града, то не било зад тях. Уплашени те незабавно отишли при локалния шериф и разказали за случилото се.

 Демон

Полицаите не откриват нищо извънредно при инспекцията на автомагистралата, само че когато се връщат при паникьосаните фамилии, те виждат, че радиото в колата им е развалено и излъчва странни честоти.

Историята бързо се разчува и не след дълго в града идват групи от публицисти и биолози, търсещи феноменалното творение. Месеци наред обаче човекът-пеперуда не се появявал.

Но една заран, прибиращата се от черква Кони Карпентър, става следващият очевидец на съществото. 18-годишното момиче пътувала в колата си, когато видяла огромен сив контур, изправен на пътя.

В същия миг човекът-пеперуда разперил крила и полетял против момичето. Той имал червени очи, които по нейни думи я хипнотизирали. Създанието кацнало на капака, надвесило се над предното стъкло и след момент изчезнало.

Шокираната тийнейджърка отишла право при шерифа и разказала за случката. Очите ѝ били червени по необясними аргументи, а радиото – развалено, тъкмо като при останалите очевидци.

При следствието са отхвърлени всевъзможни разновидности очевидците да лъжат, защото описанията им съответстват до най-малкия подробност. Отхвърлена е и хипотезата за халюцинации, защото съществото е видяно от разнообразни хора в друг миг от деня.

Според някои учени жителите на града са видели великански кондор, който дохвърчал от Андите, само че това не изяснява човешкия му тип и зачервяването на очите.

В друга версия се споделя, че човекът-пеперуда е мутирал жерав в резултат на радиация, само че в региона не е открита такава.

Преданията обаче считат, че създанието е митичен дявол, който се е появявал и преди, като появяването му предвещава огромни нещастия.

От края на 1967 година човекът-пеперуда не се е появявал, оставяйки зад себе си една от най-големите неразрешени мистерии на XX век.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР