В американския щат Тексас беше изпълнена смъртна присъда. Един от

...
В американския щат Тексас беше изпълнена смъртна присъда. Един от
Коментари Харесай

Екзекутираха мъж, убил чернокож по брутален начин

В американския щат Тексас беше изпълнена смъртна присъда. Един от трима мъже, приети за отговорни в брутално ликвидиране, беше екзекутиран, съобщи Би Би Си.

Убийството от 1998 година шокира страната. Тъмнокожият Джеймс Бърд-младши беше пребит от трима мъже, след което завързан към пикап и влачен няколко километра по асфалта. Неговото ликвидиране подтикна законодателите да одобряват по-строги закони за закононарушенията от ненавист.

44-годишният Джон Уилям Кинг е вторият от тримата, който беше екзекутиран по случая. Третият получи доживотна присъда. В хода на следствието се откри, че тъмнокожият е бил погубен по жесток метод поради цвета на кожата си.

Прокуратурата разгласи, че Кинг е лидерът на групата, която е следвала идеологията за предимство на белите. В ранните часове на 7 юни 1998 година тримата мъже атакуват Бърд, прибирайки се от празненство. След като му нанасят побой, го завързват за пикап, с който го влачат няколко километра. Тялото е било изцяло обезобразено. След това убийците захвърлят тялото му пред черква, която е била посещавана от цветнокожи.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР