В американския щат Масачузетс е преразгледано делото от 1693 г.,

...
В американския щат Масачузетс е преразгледано делото от 1693 г.,
Коментари Харесай

Оправдаха и последната салемска вещица

В американския щат Масачузет с е преразгледано делото от 1693 г ., по което Елизабет Джонсън е приета за магьосница и наказана на гибел, оповестява AP.

Законодателите от Масачузетс публично оправдаха Елизабет Джонсън - младша. През 1693 година е била приета за отговорна в магьосничество и наказана на гибел в разгара на Салемските процеси против вещици. Джонсън обаче в никакъв случай не е била екзекутирана, само че до неотдавна не е била публично помилвана.

Миналата година законодателите се съгласиха да преразгледат случая ѝ , откакто любопитни възпитаници от осми клас на гимназията в Северен Андоувър започнаха да разпространяват случая ѝ и да изследват законодателните стъпки, нужни за изчистване на името ѝ.

Последващо следствие, препоръчано от сенатора от Масачузетс Даян ДиЗолио, демократ от Метуен, беше включено в проектобюджета и утвърдено.

" Никога няма да можем да променим случилото се с жертви като Елизабет , само че най-малко можем да изправим нещата ", споделя ДиЗолио.

Джонсън е последната упрекната в лова на вещици, която е оправдана, заяви групата " Вещиците от Масачузетския залив ", която се занимава с историята и легендите за лова на вещици през XVII век.

" В продължение на 300 години Елизабет Джонсън-младша е била безгласна, а историята ѝ е била изгубена във времето ", споделя сенаторът от Масачузетс Джоан Лавели от Салем,

През XVII в. двадесет души от Салем и прилежащите градове са убити, а стотици други са упрекнати по време на преследването на вещици, почнало през 1692 година Деветнадесет души са обесени, а една е била убита с камъни.

Джонсън е на 22 години, когато е наказана на обесване. Това по този начин и не се случва: тогавашният губернатор Уилям Фипс анулира наказването, когато научава за грубите правосъдни нарушавания в Салем.

През миналите повече от три века от този момент десетки обвинени са публично оправдани , в това число майката на Елизабет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР