В американския щат Калифорния обявиха извънредно положение и евакуации заради

...
В американския щат Калифорния обявиха извънредно положение и евакуации заради
Коментари Харесай

Силни бури и наводнения в Калифорния наложиха евакуации

В американския щат Калифорния оповестиха изключително състояние и евакуации поради бурите и наводненията. Санта Барбара е един от окръзите с най-високи води и заплаха от свлачища. В региона са къщите на доста международни звезди като Опра Уинфри, принц Хари и Меган и Елън Дедженеръс.

Бедствието е вследствие на поредност от стихии.

Порои и нови вреди се чакат през идващите 24 часа.

Макар че проливните дъждове не са необикновени за Калифорния през зимата, тези в този момент са тестване за щата. Те идват в миг, когато огромна част от западната част на Съединени американски щати към този момент повече от две десетилетия се намира в положение на тежка суша, при която честотата и интензивността на горските пожари доста нарастват.

Учените настояват, че провокираното от индивида изменение на климата поради безконтролното изгаряне на изкопаеми горива, е ускорило съмненията на времето, заради което сушите са по-тежки, а преваляванията - по-интензивни, когато ги има.

Според специалистите са нужни няколко години на превалявания над междинното равнище, с цел да се възстановят здравословните равнища на резервоарите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР