В американския щат Калифорния обявиха извънредно положение и евакуации заради

...
В американския щат Калифорния обявиха извънредно положение и евакуации заради
Коментари Харесай

Силни бури и наводнения в Калифорния наложиха евакуации

В американския щат Калифорния оповестиха изключително състояние и евакуации поради бурите и наводненията. Санта Барбара е един от окръзите с най-високи води и заплаха от свлачища. В региона са къщите на доста международни звезди като Опра Уинфри, принц Хари и Меган и Елън Дедженеръс.

Бедствието е вследствие на поредност от стихии.

Порои и нови вреди се чакат през идващите 24 часа.

Flooding in Felton Grove, California

Макар че проливните дъждове не са необикновени за Калифорния през зимата, тези в този момент са тестване за щата. Те идват в миг, когато огромна част от западната част на Съединени американски щати към този момент повече от две десетилетия се намира в положение на тежка суша, при която честотата и интензивността на горските пожари доста нарастват.

BREAKING: Ellen DeGeneres shares an intense clip of raging flood waters near her home in Montecito, California, which is under mandatory evacuation following the recent storm system in the area.

Учените настояват, че провокираното от индивида изменение на климата поради безконтролното изгаряне на изкопаеми горива, е ускорило съмненията на времето, заради което сушите са по-тежки, а преваляванията - по-интензивни, когато ги има.

Според специалистите са нужни няколко години на превалявания над междинното равнище, с цел да се възстановят здравословните равнища на резервоарите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР