В американския щат Флорида започна днес ръчно повторно преброяване на

...
В американския щат Флорида започна днес ръчно повторно преброяване на
Коментари Харесай

Повторно ръчно броене на гласовете определя сенатор на Флорида

В американския щат Флорида стартира през днешния ден ръчно наново броене на гласовете, с цел да се дефинира спечелилият в оспорваната конкуренция за място в Сената, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Машинното наново броене сподели, че републиканецът Рик Скот води с по-малко от 13 000 гласа пред демократа Бил Нелсън. Ръчното наново броене би трябвало да завърши до неделя на обед.

Предизборният щаб на Скот прикани Нелсън да се откаже, като съобщи, че е математически невероятно демократът да навакса разликата от близо 12 600 гласа - или 0,15 % от гласовете. На изборите в щата бяха подадени над 8 милиона гласа.



Адвокат на Нелсън сподели, че той чака преднината на Скот в последна сметка да се стопи при повторното броене.

Законодателство на Флорида изисква ръчно наново броене, когато разликата е 0,25 % или по-малко.-->

Резултатът от конкуренцията сред Нелсън и Скот няма да промени съотношението на силите в Сената, където републиканците усилиха болшинството си на изборите на 6 ноември, на които демократите завоюваха болшинство в Камарата на представителите.

Сегашната обстановка във Флорида подсети за ситуацията през 2000 година, когато при президентските избори се наложи наново броене на гласовете в щата, а въпросът беше организиран едвам след намесата на Върховния съд на Съединени американски щати, който на процедура даде президентството на републиканеца Джордж У. Буш, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР