В американския Сенат започва второто заседание от процедурата по импийчмънт

...
В американския Сенат започва второто заседание от процедурата по импийчмънт
Коментари Харесай

Американски политолог прогнозира пълен крах на импийчмънта на Тръмп

В американския Сенат стартира второто съвещание от процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп. Процесът ще завърши бързо, предвижда политологът доцент Робърт Филипс, пред bTV.

След 13 часа разгорещени диспути Сенатът одобри разпоредбите за процедурата. Процесът наподобява като в правосъдна зала, само че разпоредбите дефинира не арбитър, а сенаторите, коментира доцент Робърт Филипс.

„ Изглежда като правосъдно дело, само че в действителност е тип политически развой “, споделя Филипс.

Председателят на висшия съд единствено управлява процеса. Обвинението са 7 демократи от Камарата на представители, а отбрана - 8 юристи на президента Тръмп. Решението взимат всички 100 сенатори.

„ След като чуете началните пледоарии, единственият извод ще бъде, че президентът не е направил нищо неверно “, споделя юридическият консултант на Белия дом Пат Чиполоне.

„ Ние сме подготвени да представим нашите доказателства. Готови сме да призовем нашите очевидци. Въпросът е: Ще ни позволите ли? “, дава отговор основният обвинител Адам Шиф.

„ Републиканците са доста единни и даже по-умерените сенатори не виждат причина това да се прави. Ще има напън от страна на демократите да бъдат импортирани нови доказателства, тъй като съгласно тях има още такива, само че това няма да се случи “, счита политологът доцент Робърт Филипс.

От Давос Тръмп дефинира процеса като „ небивалица " и съобщи, че оставя „ всичко на Сената “.

Доцент Филипс чака процедурата да завърши до дни, тъй като републиканците са болшинство в Сената.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР