В американския Сенат приключва излагането на аргументи за импийчмънт на

...
В американския Сенат приключва излагането на аргументи за импийчмънт на
Коментари Харесай

Скука налегна сенаторите по време на импийчмънта на Тръмп

В американския Сенат завършва излагането на причини за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Обвинителите демократи се постараха да потвърдят, че с настояването към украинския президент да проверява неговия политически съперник Байдън и сина му, Тръмп е нарушил президентската клетва.

В последния си ден, ще се опитат да убедят сенаторите, че президентът е попречил работата на Конгреса, защото е изтеглил очевидци и документи от следствието. Защитниците стартира да излага причините си на следващия ден. От Белия дом показаха вяра, че процесът ще приключи до края на идната седмица, тъй като отклонява вниманието от значимите проблеми в страната. Със сигурност и доста сенатори желаят това. Докато организациите съобщаваха за острите разногласия в залата, правосъдният художник разкри една друга картина - отегчени и даже задрямали сенатори.

Дълги часове, в които съвсем без отмора сенаторите заседават за импийчмънта. Дебати, които членовете на Горната камара дефинираха като безкрайни, а медиите нарекоха сенаторите " отегчени възпитаници ".
Джон Барасо, сенатор от Републиканската партия: Мина още един ден в Сената, който мощно подсещаше на Деня на страшния съд. Слушаме още веднъж и още веднъж едни и същи обвинявания. Явно демократите си мислят, че като повтарят едно и също нещо до обратен тласък, ще съумеят да отстранят президента. Силвия Гарсия, конгресмен от Демократическата партия: Ако позволим тази отвратителна корист с власт да продължи, в случай че оставим този президент да води политика напълно в собствен интерес, то по този начин ще постъпи и всеки идващ президент.
По устав, сенаторите нямат право да напущат залата, да внасят храна в нея и въобще да се разсейват. На постоянните съвещания могат да употребяват преносими компютри и мобилни телефони, само че не и в този момент, когато вземат решение ориста на президента си. Част от тях, обаче, откриха други занимания - решаваха кръстословици и си играха със спинери.

Сенатор-републиканец даже беше видян да подремва, само че неговата версия е, че просто е слушал доста деликатно и по тази причина е прекарал 20 минути със затворени очи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР