В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата

...
В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата
Коментари Харесай

Куче изкопа находка за 85 000 долара двора на дома си

В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата „ Голдън ретривър ” изкопа от двора пакет с хероин, заяви KATU News. Стопаните на кучето помислили, че кучето е намерило подземен капсула с обръщение към потомците. Те извадили от ямата пакета и снимали на видео момента на отварянето му. След като разгледали наличието на находката притежателите на ретривъра позвънили в полицията. Пристигналият полицейски екип открил, че кучето е изкопало пакет с 425 грама хероин. По данни на новинарския уебсайт, представен от лента.ру, толкоз хероин коства към 85 хиляди $.

Шерифът на окръга Ямхил Тим Свенсън благодари на кучето. Той му връчи публична наградна лента и го назначи за почетен член на отряда от полицейски кучета, занимаващи се с търсене на опиати.

Породата в началото е основана като ловджийска, с цел да събира дивеча по време на лов. Отличават се с инстинктивната си обич към водата.

Интелектът и гъвкавостта им ги слагат в разнообразни функции, включващи намиране на незаконни опиати, избавителни кучета, като ловен кучета и кучета водачи. Притежават отзивчиво държание и са една от най-популярните фамилни породи в света.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР