В Америка започват да се появяват все повече платонични връзки,

...
В Америка започват да се появяват все повече платонични връзки,
Коментари Харесай

Какво е платонична връзка и подходяща ли е тя за вас?

В Америка стартират да се появяват от ден на ден платонични връзки, а както знаем трендовете там постоянно се трансферират и у нас след няколко години. Именно по тази причина взехме решение през днешния ден да ви разкажем повече за този тип връзки.

Ейприл Лий и Рене Уонг се срещат още в учебно заведение, а изненадващо искрата сред двете приятелки не пламва незабавно. Първоначално те прекарват повече време дружно, тъй като по този начин им е комфортно, а с времето връзките им стават все по-силни. Днес те дефинират себе си като “платонични сътрудници в живота”. Но какво в действителност значи това?

Платоничната връзка комбинира в себе си прочувствените фамилиарност и отговорност, която хората постоянно имат към най-хубавите си другари, само че в комбиниране с уговорките, които идват с брака, а точно подялбата на домакинските отговорности, финансово партньорство, построяването на семейство дружно.

really love this story and this duo

best friends commit to being platonic life partners, living together and planning a family

'We felt like we were each other’s “person”.'
— Ellen C Scott (@EllenCScott)

“Нямаме полови връзки обаче” - прецизират двете млади девойки.

Двете живеят под общ покрив в Лос Анджелис, имат обща банкова сметка и възнамеряват, в случай че един ден някоя от тях реши да има деца, да го създадат също дружно.

Ейприл и Рене допълват, че изпитват дълбока обич една към друга, само че не в сантименталния смисъл на понятието.

“Обичам метода, по който Ейприл разсъждава и по какъв начин ме провокира, само че и това по какъв начин ми обезпечава несъмнено пространство, в което да върша грешки” - споделя 24-годишната Рене.

“И аз обичам метода, по който Рене мисли, както и какъв брой е непредсказуема с възприятието си за комизъм. Нейната емпатия е изключителна и също така постоянно ме твърди, че е обикновено да имам мощни чувства” - добавя Ейприл.

Why so many women are starting families with platonic life partners - USA TODAY
— Life’s a Beach (@thisisvida)

А каква е разликата сред връзката сред най-хубави приятелки и техните връзки?

“Разликата е в това какъв брой сме отдадени една на друга. Всяка от нас поставя другата над сантименталните си сътрудници, другите другари, даже и над фамилията си, тъй като считаме дружно да градим бъдещето си.” - коментира Ейприл.

Двете девойки са от Сингапур и споделят, че решили да трансфорат другарството си в платонична връзка, откакто им се наложило да прекарат дълго време разграничени и точно в този интервал разбрали какъв брой значими са в действителност една за друга. Когато Ейприл решила да се реалокира в Лос Анджелис, поради образованието си, двете дами траяли да поддържат връзка от огромна отдалеченост, само че това не им било задоволително и Рене решила също да емигрира в Америка.

“Когато имахме лимитирано време дружно се стремяхме да бъдем осъзнати, с цел да си помогнем една на друга в развиването. Не единствено да си приказваме като остарели приятелки, само че и интензивно да допринесем за израстването си. Не единствено да попитаме “Как си?”, само че и “Какво научи от това?” - допълват двете девойки.

Така Ейприл и Рене попадат на онлайн обществото на платоничните сътрудници и намерили подобаващото разбиране, което да опише техните връзки. Днес двете поддържат и Tik Tok канал, в който приказват намерено за платоничните си връзки и дават отговор на любопитни въпроси, като да вземем за пример “Спят ли в едно легло?”. Ще ви подшушнем, че отговорът е “не”.
Reply to @stoney950 @hotmilkwong
“Това да съм в платонични връзки безусловно отвори нов свят пред мен. Освободи ме, с цел да мога да преследвам своите университетски и кариерни цели, без да се усещам вързана в някакви връзки и в това време имам сигурността на партньорството.” - споделя Ейприл.

“Платоничната връзка ми разрешава и да диря сантиментални връзки по натурален метод, без натиска да се бракосъчетавам, тъй като се усещам самотна. Смятам, че това много усъвършенства любовния ми живот и че сега мога да имам всичко.” - добавя още момичето.

Ейприл и Рене са свободни да излизат с други хора на срещи, а също така и двете са бисексуални. Ейприл има сантиментален сътрудник, който живее в Ню Йорк, а Рене към момента няма сантиментална връзка.

“Смятам, че хората които привличаме или ни схващат, или са любопитни за нашето партньорство. Това, че сме дружно премахма и напрежението, което основават всички упования в една връзка, това ни разрешава да се фокусираме върху сантименталното свързване.” - коментира Рене.

“Едно от най-важните неща, на които ме научиха нашите връзки е, че не би трябвало да избираме колегата в живота си само на основата какъв брой сантиментално влюбени сме в него. Има извънредно доста критерии за това. Някой може да бъде удивителен ухажор, само че ужасяващ съквартирант или пък да не може да се разчита на него финансово, може пък да има разнообразни от твоите полезности, които да нямат значение до момента в който сте при започване на любовните си връзки, само че пък тъкмо това да ти даде бонус точки, когато желаете по-късно да създадете семейство” - споделя Ейприл.

“Нормалните срещи изискват сантименталния ти сътрудник да дава отговор на голям брой критерии - да бъде най-хубавият ти другар, твой ухажор, да ти дава финансова поддръжка, евентуално да бъде добър родител, добър съквартирант … “ - добавя тя.
Like if a dachshund tried with a greyhound idk
Платоничните отношиния са подобаващи за вас, в случай че:

- Не се притеснявате да разчупите общоприетия модел

- Сте подготвени да имате сътрудник, с който да нямате интимни контакти

- Смятате, че е допустимо детето ви да израстне без да имате любовна връзка с другия му родител или бихте осиновили дете

- Сте подготвени да не живеете дружно с сантименталния си сътрудник

- Предпочитате независимост на връзките, само че по едно и също време с това желаете да бъдете сигурни, че имате сътрудник, на който да разчитате

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР