В Америка има много по-голям шанс да бъдете убит или

...
В Америка има много по-голям шанс да бъдете убит или
Коментари Харесай

Журналист: В САЩ има усещане за различно третиране, протестите са емоционални

В Америка има доста по-голям късмет да бъдете погубен или арестуван от полицията, в случай че сте негър. Равноправието сякаш е реализирано, само че постоянно има такива подводни течения, които излизат на повърхността. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ журналистът и учител в Калифорнийския университет Христофор Караджов във връзка митингите в Съединени американски щати, почнали преди седмица след убийството на 46-годишния афроамериканец Джордж Флойд.

Има чувство за друго отнасяне. Това не е от през вчерашния ден. Имаше много случаи с сходни убийства. В момента атмосферата като цяло е изнервена – има 40 млн. нови безработни, карантина, неустановеност и президент, който не се демонстрира като водач на цялата нация. Вместо да изрази предпочитание за състрадание и разговор, Тръмп сподели "Ще ви удрям с армия, в случай че не оправите ситуацията с вандализма ", съобщи Караджов.

Журналист: Не е изключено обстановката, която следим в Съединени американски щати, да пристигна и у нас

Има потребност от разсъдък и водачи, които могат да овладеят тази сила и да я насочат към положителна смяна. Всички естествени хора, които желаят смяна и осмислен митинг, са потресени от това, че фокусът се измести към вандализма и грабежите, разяснява университетският учител

Според него митингите са прочувствени, а не проведени от чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР