В алтернативния ни държавен бюджет за 2018 г. искаме да

...
В алтернативния ни държавен бюджет за 2018 г. искаме да
Коментари Харесай

Нинова: В алтернативния ни бюджет искаме стимулиране на традиционното изкуство и култура


В различния ни държавен бюджет за 2018 година желаеме да подтикваме българското обичайно изкуство. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нинова организира среща с културни дейци в Народното събрание по отношение на концепцията на Българска социалистическа партия за културен чек. Това съставлява ангажимент на страната за политика във връзка с българската просвета посредством издаване на чек с покритие от 200 лева за всеки младеж, навършил 18 години, които да употребява единствено за посещаване на театри, на музеи и така нататък

„ С това целим две неща. Първо да помогнем на хората на културата, които са в извънредно мъчно състояние посредством тези средства и второ да възпитаваме у младите отношение към българското – просвета, музика, изкуство “, изясни Нинова.

Тя разяснява, че Българска социалистическа партия са показали и законопроекта им за това избран % от стратегиите на Българска национална телевизия и БНР да бъде с българска културна продукция, както и предложенията ни за бюджета в 2018 година във връзка с културата – 1% от Брутният вътрешен продукт и предложенията ни по какъв начин това да бъде разпределено, тъй че да подтиква българското, обичайно изкуство и просвета.

Относно митинга на учените от Българска академия на науките за по-високи заплати, водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че в различния бюджет има оферти за средствата за просвета и за развойна активност. Обсъждали сме ги с представителите на Българска академия на науките, поддържаме ги и ще ги внесем като наши оферти в бюджета, сподели още Нинова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР