В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем

...
В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем
Коментари Харесай

БСП ще внесе предложение за преизчисляване на всички пенсии

" В различния бюджет на Българска социалистическа партия за 2019 година ще внесем предложение за преизчисляване на всички пенсии с различен размер на междинния застрахователен приход ". Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след среща с представители на пенсионерските организации, които стачкуваха през вчерашния ден. Нинова добави, че пенсиите са преизчислявани за последно през 2008 година от държавното управление на Българска социалистическа партия, а животът през тези 10 години се е оскъпил, оповестиха от пресцентъра на партията.
" Пари в страната има и доказателство са последните няколко години. Ежегодно министър председателят Борисов, еднолично харчи над 1.5 млрд ", добави Нинова. Тя разяснява, че е значимо какъв приоритет ще си сложи всяка партия за изразходването на тези пари. " За нас грижата за възрастните хора е един от главните цели. Потвърдихме пред тях, че ще внесем още веднъж отхвърления от ръководещите при започване на мандата Закон за възрастните хора. Той е извънредно нужен и подсигурява спокойна среда за живот на пенсионерите ", уточни водачът на левицата. Корнелия Нинова посочи, че през вчерашния ден, на митинга на пенсионерските организации, е бил насочен апел към политиците с съответни претенции за разрешаване на извънредно наболели проблеми на възрастните хора. " Ние през днешния ден ги поканихме на среща, обсъдихме техните претенции и считаме, че е безусловно неотложно всички да се погрижим за възрастните хора на България, които живеят в мизерия, чиито пенсии не стигат за съществени потребности “, съобщи Корнелия Нинова.
" Платформата " Визия за България " на Българска социалистическа партия предлага доста добра обществена политика във всички области - опазване на здравето, стопанска система, обучение и обществена политика. Нека страната да не бъде мащеха за възрастните хора, които са дали своя принос за обществото ", уточни Валентина Николова, ръководител на Съюз на пенсионерите-2004. Тя посочи, че Съюзът поддържа концепцията на Българска социалистическа партия за преизчисляване на всички пенсии и за приемане на Закон за възрастните хора. " Вчера поканихме на митинга на пенсионерите всички институции. Единствените, които имаха достолепието да се срещнем, бяха Българска социалистическа партия ", разяснява Венелин Новаков, народен координатор на Сдружение " Социална взаимност ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР