В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем

...
В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. ще внесем предложение за преизчисляване на всички пенсии

”В различния бюджет на Българска социалистическа партия за 2019 година ще внесем предложение за преизчисляване на всички пенсии с различен размер на междинния застрахователен приход ”. Това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция след среща с представители на пенсионерските организации, които стачкуваха през вчерашния ден.

Тя добави, че пенсиите са преизчислявани за последно през 2008 година от държавното управление на Българска социалистическа партия, а животът през тези 10 години се е оскъпил. " Пари в страната има и доказателство са последните няколко години. Ежегодно министър председателят Борисов, еднолично харчи над 1.5 млрд ", добави Нинова. Тя разяснява, че е значимо какъв приоритет ще си сложи всяка партия за изразходването на тези пари. " За нас грижата за възрастните хора е един от главните цели. Потвърдихме пред тях, че ще внесем още веднъж отхвърления от ръководещите при започване на мандата Закон за възрастните хора. Той е извънредно нужен и подсигурява спокойна среда за живот на пенсионерите ", сподели водачът на левицата. Корнелия Нинова посочи, че през вчерашния ден, на митинга на пенсионерските организации, е бил насочен апел към политиците с съответни претенции за разрешаване на извънредно наболели проблеми на възрастните хора. " Ние през днешния ден ги поканихме на среща, обсъдихме техните претенции и считаме, че е безусловно неотложно всички да се погрижим за възрастните хора на България, които живеят в мизерия, чиито пенсии не стигат за съществени потребности “, съобщи Корнелия Нинова.

Валентина Николова: " Визия за България " предлага добра обществена политика във всички области

" Платформата " Визия за България " на Българска социалистическа партия предлага доста добра обществена политика във всички области- опазване на здравето, стопанска система, обучение и обществена политика. Нека страната да не бъде мащеха за възрастните хора, които са дали своя принос за обществото. " Това сподели Валентина Николова, ръководител на Съюз на пенсионерите - 2004. Тя посочи, че съюзът поддържа концепцията на Българска социалистическа партия за преизчисляване на всички пенсии и за приемане на Закон за възрастните хора. " Вчера поканихме на митинга на пенсионерите всички институции. Единствените, които имаха достолепието да се срещнем, бяха Българска социалистическа партия ",
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР