“В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус.

...
“В Александровска болница няма свободни легла за заразени с коронавирус.
Коментари Харесай

Шефът на Александровска болница обясни кой не трябва да се лекува от К-19 с ремдесивир

“В Александровска болница няма свободни кревати за инфектирани с ковид. Като едно от най-големите лечебни заведения на територията на София, а и на страната, ще би трябвало да открием още едно Коронавирус поделение.

То ще бъде с потенциал от към 25-30 кревати. Ако след Нова година ситуацията не се успокои, ще преобразуваме и други отделения”. Това разгласи новият шеф на лечебното заведение проф. Борис Богов в ефира на Нова телевизия.

“Има двама пациенти с ковид, които са пренасочени към други лечебни заведения. От понеделник влиза в действие ново предписание на здравното министерство за преустановяване на плановия банкет. Това се прави за откриване на спомагателни легла”, изясни професорът.

“Ако след Нова година ситуацията не се успокои, ще преобразуваме и други отделения ", безапелационен е шефът на Александровска болница.

В момента в лечебното заведение има двама интубирани пациенти и петима в интензивно поделение. Заразените медици са 14, само че са в положително положение.

Проф. Богов разяснява и дали в болничното заведение употребяват ремдесивир. “Разбира се, че използваме лекарството. То обаче не би трябвало да се дава на всеки инфектиран. Има строги показания. Затова има доста различия по отношение на това дали оказва помощ, или не.

Леките случаи не биват да бъдат лекувани по този начин”, счита професор Богов.

По думите му коронавирусът нанася много вреди на бъбреците. “Вирусът се захваща за ангиотензиновите рецептори, които преди всичко се намират в белия дроб, а на второ - в бъбреците ", съобщи шефът на болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР