В Албания се подготвя масов протест на опозицията, по време

...
В Албания се подготвя масов протест на опозицията, по време
Коментари Харесай

Опозицията в Албания се готви да превземе парламента?

В Албания се приготвя всеобщ митинг на опозицията, по време на който се чака опит за принудително влизане в постройката на законодателната власт. По тази причина бе отсрочена и пленарната сесия на албанския парламент, планувана за през днешния ден, съобщи МИА.
Според ръководителя на албанския парламент Грамоз Ручи, политическата обстановка от ден на ден " се утежнява в последно време, което е в ущърб на репутацията на страната ". " Който не ни желае положителното, потрива ръцете си поради сцените на принуждение, а всичко това го гледа света ", сподели Ручи.
За решението на опозиционните депутати да се откажат от мандатите си, Ручи сподели, че това е " политическо самоубийство ", съобщи БГНЕС. " Отказване от парламентарни мандати и съпротива, която политически се самоубива и нанася вреди на страната. Ултиматумите не са демократични, властта не се взима на масата ", уточни Ручи.
Националният съвет, като най-висшият орган на опозиционната Демократическа партия (ДП), по предложение на водача на партията Люлзим Баша, одобри единомислещо решение да върне парламентарните мандати. Също по този начин, по предлагането на Баша, преди два дни бе взето единомислещо решение за връщане на парламентарните мандати на 43 депутати от тази партия. Вече са подписани декларациите за отвод.
Подобни заявки бяха подписани от членове на Социалистическото придвижване за интеграция, чийто водач е Моника Кремади, брачна половинка на президента Илир Мета.
В петък, 22 февруари, заявките ще бъдат предадени на Народното събрание, което ще докара до " невиждана обстановка ".
Лидерът на демократите Баша сподели, че законодателите, дружно с жителите, ще се включат в борбата на опозицията за свалянето на " незаконното държавно управление " и връщане към демокрацията, правото на по-добър живот и прекъсване на миграцията на младежите.
" Ще спечелим тази велика борба за Албания, демокрацията, Европа, Америка, за сегашното и бъдещето на тази страна. Затова приканвам всички ви на утрешния митинг пред албанския парламент, който ще бъде върнат на Албания и албанците, а не на престъпността ", сподели Баша.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР