В акцията срещу ало-измамници са иззети шест луксозни автомобила, има

...
В акцията срещу ало-измамници са иззети шест луксозни автомобила, има
Коментари Харесай

Гешев обяви за разбита една от най-големите групи за ало-измами

В акцията против ало-измамници са конфискувани шест първокласни автомобила, има доказателства за нанесени вреди в размер на 2 млн. лева , а групата е разрушена, разгласи заместник-главният прокурор Иван Гешев, оповестява НоваТВ.

Акцията е извършена в кварталите " Гарата " и " Калтинец " в Горна Оряховица, София и Румъния , като " това е една от най-големите групи ", добави той.

В нея вземат участие 150 чиновници на реда , а следствието стартира през 2017 година Има компликации при документиране на закононарушенията, тъй като са събрани доста доказателства, изяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Задържани са петима души в България и 28 в Румъния , като там е задържан и ръководителят на групата , който е български жител. Четирима от арестуваните в Румъния също са високо в йерархията на проведената незаконна група.

Останалите 23-ма са " въртачи " - хора, които се обаждат по телефона на жертвите. " Тези лица са от много ниските равнища на групата и за тях ще би трябвало много време, с цел да съберем доказателства измежду приемане на съответните материални доказателства, конфискувани от румънските ни сътрудници ", разяснява Гешев.

" Това е занаят за част от българското население от ромски генезис . Има доказателства за 2 млн. лева Имаме към шест вторични случая. В Румъния са конфискувани стотици карти и румънски ваучери. Задържани са единствено български жители, главно с ромски генезис . Не всички са от Горна Оряховица. Ръководното равнище е от региона на Горна Оряховица ", добавя заместник-главният прокурор.

Той изясни, че не може да се каже какъв брой тъкмо измами за осъществени .
 Полицаи влязоха в парцели на ало-измамници в Горна Оряховица Обновена
Полицаи влязоха в парцели на ало-измамници в Горна Оряховица

Блокиран е квартал " Калтинец "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР