В активния летен сезон се изисква разумно управление на електропотреблението

...
В активния летен сезон се изисква разумно управление на електропотреблението
Коментари Харесай

ЕР Юг: Хотелите по Черноморието да не харчат излишно ток през сезона

В дейния летен сезон се изисква рационално ръководство на електропотреблението в туристическите обекти по Черноморието. С цел да улесни огромните потребители по време на пиковите часове на ползване "Електроразпределение Юг " предлага препоръки за дейно и рационално ползване на електрическа енергия. Препоръчително е огромни обекти (хотели, търговски комплекси, туристически и развлекателни центрове) да извърнат внимание на интензитета на своето енергопотребление. Важно е да наблюдават своите енергийни товари през пиковите моменти – в следобедни и вечерни часове, както и да не надвишават декларирания от тях потенциал от електрическа мощ, за която са присъединени към електроразпределителната мрежа. Това ще понижи риска от разстройства в електрозахранването за тези обекти.

За обезпечаване на зареждането по време на летния сезон "Електроразпределение Юг " също предприе съответни ограничения:

- На първо място авансово са осъществени подготвителни механически действия поенергийни уреди, благосъстоятелност на сдружението в област Бургас. Дейностите по ревизиране обгърнаха трафопостове, основни станции и електропроводи "средно” и "ниско” напрежение.

- Допълнително в над 120 трафопоста и основни станции в региона беше осъществено снимане с термографска камера на енергийни уреди, при които обичайно през лятото се регистрират огромни товари в резултат на засилената консумация на електрическа енергия.

- Дружеството дружно с Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) прави всекидневен мониторинг и разбор на товарите и потреблението.

- В област Бургас компанията е позиционирала от години две мобилни подстанции – в гр. Каблешково и в с. Приселци (до Обзор), които обезпечават нуждата от нараснало зареждане

- Полагане на нови подземни кабелни линии на мястото на въздушни проводници

-Преразпределение на енергийните товари за отмерено натоварване на оборудванията. Това стана допустимо с помощта на построените 48 км нови въздушни и кабелни линии и 30 трафопоста в област Бургас.

- "Електроразпределение Юг " е осигурилo нужния брой спешни екипи, които да реагират при нужда както в огромните градове и курортни центрове, по този начин и в по-малки обитаеми места. Дружеството има подготвеност за включване на спомагателни екипи при нужда.

- Всички сътрудници разполагат с разполагаем веществен запас и профилирана техника, а спешните коли са тествани за нужните наличия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР