В Агенцията по вписванията са си раздали солидни бонуси, точно

В Агенцията по вписванията са си раздали солидни бонуси, точно ...

В Агенцията по вписвания си раздали 700 хил. лева бонуси точно когато най не заслужавали.


В Агенцията по вписванията са си раздали солидни бонуси, точно когато най-малко са заслужавали - когато Търговският им регистър се срина за 18 дни и това сериозно навреди на бизнеса.

Благодатният за едни, кошмарен - за други месец е октомври. Тогава чиновниците си разпределили 700 хил. лева отгоре за постигнати през юли резултати, пише в. "Сега", позовавайки се на свои източници. Пресслужбата потвърждава информацията, без да уточнява кой колко е взел.

Във ведомството, подчинено на управляваното от Цецка Цачева Министерство на правосъдието, работят около 600 души, тоест средно се падат по 1 166 лв., но със сигурност парите на били раздавани поравно на калпак - началниците взели повече.

Четирима софийски началници например си разделили 20 бона, средно (ако са ги усреднили) по 5 хил., пише "Сега". По-нископоставените шефове получили по повече от 2000 лв.

Сред поощрените са и ръководители на отдели, пряко отговорни за блокирането на Търговския регистър.

Най-ниските бонуси били за работещите в офисите в страната - под 700 лв. Голямата разлика между техните и тези на софийските им началници дала повод за брожения, защото не те сътворили гафа с регистъра, но точно те отнесли недоволството на бизнеса.

КОЙ

Отговорът на въпроса кой реши, че провалът е успех, който трябва да се награди с парични премии е: новата директорка Габриела Козарева, която преди да оглави АП, ръководеше Агенцията за малките и средните предприятия.

Парите дошли от икономии от незаети щатове и спестени пари при болнични, когато обезщетенията плаща НОИ, а не работодателят, обясняват от АП.

Козарева седна в шефския кабинет в Агенцията по вписванията на мястото на Виолета Николова, която пък бе осъдена условно на 3 години затвор за присвояване и за престъпление по служба, след като през 2011 г. даде сама на себе си бонус от 48 хил. лева. Аргументът? Тя работила честно и почтено. И това стига. За да има мир, разпределила и 5 бона на подчинени.

Източник: offnews.bg