В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого

...
В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого
Коментари Харесай

Твърдение: Ваксината създава имунитет до 8 месеца, а след преболедуване е до 5 месеца

„ В Агенцията не се влияем от политически тежнения на кого и по какъв начин да бъде угодено. Европейските жители могат да са сигурни, че всичко, подкрепено с данни и доказателства в досието на всеки лекарствен артикул, и е свястно от позиция на практическото приложение е вписано в продуктовата информация “. Това сподели пред БНР проф. Илко Гетов, представител на България в Европейската организация по медикаментите. 
Той разясни, че няма нещо, което да се е появило изненадващо в действителния живот, само че да не е било открито в клиничните изследвания. 
Проф. Гетов добави: „ Имунитетът, който се построява след преболедуване, е от 3 до 5 месеца, а имунитетът, който се построява след , е от 6 до 8 месеца. Наблюдението на всички имунизирани в клиничните изпитвания ще продължи до 2023 година, с цел да се откри равнището на отбрана... Надявам се през 2021 година да имаме лекарство, което да оказва помощ при Covid-19 “. 
 Експерти от СЗО: Коронавирусът няма да изчезне с имунизацията Експерти от СЗО: Коронавирусът няма да изчезне с имунизацията
Все по-вероятно е коронавирусът SARS-CoV-2 да стане ендемичен при хората, при някои животни или и при двете, т.е. да не изчезне с вакс...
По думите на проф. Илко Гетов „ коронакризата е дала голям подтик за фармацевтичната и за здравната просвета за търсене на нови и по-безопасни решения “. 
„ Ваксинирането е непринудено и гратис, по тази причина, в случай че някой изиска пари за ваксина, за услугата за имунизирането, би трябвало да се знае, че това е нерегламентирано и крие риск за здравето “.
Според проф. Гетов поръчката към „ Астра Зенека “ е най-голяма, защото компанията най-рано е почнала създаването на ваксина: „ Очакванията бяха, че тя ще бъде най-рано подготвена. Ваксината стартира да се тества още от края на март 2020, само че се получи закъснение “.
Препоръката на специалиста е ограниченията в България да бъдат разхлабвани поетапно, с цел да може да се реагира навреме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР