В Агенция "Пътна инфраструктура" ще се отворят офертите в тръжната

...
В Агенция "Пътна инфраструктура" ще се отворят офертите в тръжната
Коментари Харесай

Отварят офертите за изработването на технически проект на Околовръстния път на Пловдив

В Агенция "Пътна инфраструктура " ще се отворят офертите в тръжната процедура за изработването на механически план и обстоен организационен проект за Околовръстен път на град Пловдив, оповестиха от пътната организация. Това ще стане в 14 часа в постройката на АПИ. Дължината на обходното трасе ще бъде 18.7 километра. Индикативната стойност на поръчката е 3 750 000 лева без Данък добавена стойност, а финансирането е от националния бюджет.

Околовръстният път на Пловдив е от значително значение за региона и е значим за развиването на индустриалната зона и връзката й с града. Проектът планува смяна в габарита на пътя, създаване на местни платна за обезпечаване на достъп до търговски, крайпътни и други обекти, ситуирани наоколо до съществуващия път. Трасето включва сектор от път ІІ-86 Пловдив - Асеновград като началото е при отделянето му от път І-8 Пазарджик - Пловдив, а краят е при новоизграждащото се кръгово кръстовище сред път ІІ-56 Брезово - Пловдив и път ІІ-86. Отделно от това се проектира и път ІІІ-805 пътен възел Царацово - Съединение, който също се отделя от път І-8 Пазарджик - Пловдив в северна посока към автомагистрала "Тракия ". Двата пътя ІІІ-805 и път ІІ-86 оформят западен околовръстен път на град Пловдив. Чрез него се реализира една от връзките към Пловдив, а от друга реализира връзката на автомагистрала "Тракия " с Област Смолян.

Тази тръжна процедура е развита в три обособени позиции. В първата влиза Път ІІІ-805 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - ПВ Царацово - Съединение " и сектор за привързване към съществуващия път и път II-86 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - Асеновград - Смолян " и сектор за привързване към съществуващия път.

Във втората позиция е самостоятелен Път ІІІ-805 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - ПВ Царацово - Съединение ". В третата е Път ІІ-86 "(Път І-8 Пазарджик - Пловдив) - Асеновград - Смолян ".

Пло̀вдив е вторият по величина град в България с население 346 893 души по сегашен адрес. Той е управнически център на област и община Пловдив, на община Марица и на община Родопи. Градът е най-динамично развиващият се център в Южна България. Икономиката му се крепи на добре развитата многопрофилна промишленост, на услугите, туризма и осведомителните технологии.

Благоприятни фактори за това са централното географско разположение и относително положителната инфраструктура. Пловдив има интернационално летище, интермодален терминал, наоколо до града минава автомагистрала "Тракия ", има добре развита система от първокласни пътища и железопътна мрежа.

От позиция на вложенията с максимален дял е индустрията, следвана от търговията. В непосредственост до града е построена "Тракия икономическа зона ", една от най-големите индустриални зони в Източна Европа. Сред огромните компании в района са EVN България (енергетика), ПИМК (транспорт), Инса Ойл (горива), Liebher (машини и оборудване), Магна Пауъртрейн (машини и оборудване), Белла България (храни), Сокотаб (цигари), АББ България (машини и оборудване), Шнайдер Електрик (машини и оборудване), Филкаб, КЦМ (метали), ЕАЗ, Агрия (химическа промишленост), производителят на опаковки Дунапак Родина, производителят на мотокари Балканкар Рекорд, стъкларският цех Дружба.

Пловдив е един от значимите транспортни центрове на България. Днес през града минават съществени автомобилни пътища с интернационално значение: автомагистрала "Тракия ", част от Европейски път Е80, Паневропейски транспортни коридори №4 Паневропейски транспортен кулоар №8, който минава на 5 км северно от Пловдив.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР