В Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите в обществената

...
В Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите в обществената
Коментари Харесай

Oтварят офертите за изграждането на интелигентна транспортна система на АМ „Тракия“

В Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще бъдат отворени офертите в публичната поръчка за създаване и внедряване на умна транспортна система на Автомагистрала „ Тракия “. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура ". Проектът ще се съфинансира от Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване. Целта е повишение сигурността на придвижване по автомагистралата, спазвайки последните наставления на Европейския съюз. Индикативната стойност на поръчката е 7 261 500 лева без Данък добавена стойност.

В тунел „ Траянови врата “ ще бъде построена неповторима за България умна система за автоматизирана идентификация на произшествия (Automatic Incident Detection – AID). Тя ще разреши посредством система от преносими бариери да се ръководи и пренасочва трафика в една от двете тунелни тръби, тъй че при настъпване на случай в едната тръба, трафикът да се пренасочва по другата. Съоръжението ще бъде с ново LED осветяване, електронни осведомителни табели, светофарни уредби, хоризонтална и отвесна сигнализация, метеорологични станции при порталите на оборудването и други

На Автомагистрала „ Тракия “ ще бъдат инсталирани 40 бр. електронни осведомителни табели (Variable message signs), по 20 бр. във всяка посока. Чрез тях водачите в действително време ще се осведомят за зародило събитие на пътя, което е бърза, надеждна и високотехнологична опция за навреме известяван на водачите за настоящата пътната конюнктура, въведените ограничавания и различните направления.

С осъществяването на плана за първи път ще бъдат инсталирани и камери за премерване на междинна скорост и мониторинг на трафика на избрани сектори от Автомагистрала „ Тракия “. Целта е повишение сигурността на придвижване и съблюдаване на рестриктивните мерки на скоростта.

Друга оригиналност е монтирането на датчици за претегляне на моторните транспортни средства в придвижване (Weigh in motion). Това ще разреши да се филтрират претрупаните транспортни средства и да се даде опция за повече на брой, по-бързи и по-ефективни инспекции. Очаква се по този метод доста да се понижи износването и увреждането на пътната настилка и оборудванията на автомагистралата.

Офертите ще бъдат отворени в 14.00 часа в постройката на АПИ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР