В агенция Митници да се постъпва на работа без нуждата

...
В агенция Митници да се постъпва на работа без нуждата
Коментари Харесай

Кабинетът одобри промени за по-малко бюрокрация в митниците

В организация " Митници " да се постъпва на работа без потребността от даване на удостоверение за съдимост. Документът ще се набира служебно и няма да се изисква от претендентите за работа. Целта е понижаване на административната тежест за жителите. Тези промени в закона утвърди кабинетът през днешния ден и предлага на Народното събрание да ги одобри, заяви държавната пресслужба.

Запазва се условието кандидат-митничарите да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Намаляване на административната тежест идва след апела на премиера Бойко Борисов в средата на юни за административна промяна и облекчаването на бюрократичните режими.

С цел улеснение на процеса по подаване на заявки и издаване на позволения, се вкарва наредба, която да разрешава заявки за потребление на пломби (отличителен знак) от специфичен вид да се подават до същия митнически орган, който е способен да издаде позволение за даване на статус на утвърден спедитор на артикули под режим съюзен (за Европейския съюз) пренос. Облекчението важи за случаите, при които пломбите ще се употребяват по отношение на такова позволение.

Заради усъвършенстването на структурата на митническата администрация в границите на общата ѝ бройка се основава нова служба – заместник-директор на дирекция в организацията. Чрез нея ще се подкрепят шефовете на дирекции в профилираната администрация на Централно митническо ръководство за реализиране на функционалностите на административното звено.

Кабинетът одобри още промени в цената за таксите, които се събират от организация " Митници " за в допълнение предоставени услуги. Тези такси не са мита и се дефинират от Министерския съвет. Промените целят актуализация на размера на таксите за предоставени услуги, категорично поискани от жители и компании. Сегашният им размер не е съгласуван с икономическите условия и с разноските на митническата администрация за даването на услугите, аргументират се от държавното управление. Новият размер на таксите включва направените директни и непреки разноски, свързани с даването на съответната услуга.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР